TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Samsun'da hırsızlardan bıkan esnaf çareyi ilginç bir yöntemde buldu

Samsun'da bir esnaf, 2000 model otomobilinde taşıdığı kumaşların sürekli çalınması üzerine artık bıkkınlık noktasına gelince çözümü aracını zincire vurmakta buldu.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2024 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2024 11:01
Kaynak: İHA
Samsun'da hırsızlardan bıkan esnaf çareyi ilginç bir yöntemde buldu

İlkadım ilçesinde 30 yıldır kumaşçılık yapan Alaattin Atıcı, sürekli olarak aracından kumaşlarının çalınmasıyla başa çıkmak için ilginç bir yöntem geliştirdi. 2000 model aracını kilitlemek için uzun bir zincir kullanıyor. Yaklaşık 10 metre uzunluğundaki zinciri önce kapı kollarından geçiriyor, ardından bagaj ve kapıları sıkıca sararak otomobilini asma kilitlerle güvence altına alıyor. Atıcı, işyerine götürdüğü kumaşların sürekli olarak aracından çalındığını belirterek, caydırıcı olması amacıyla bu yönteme başvurduğunu ifade etti.

"Arabam çay kaşığıyla bile açılıyor"

Bu yöntemin kendisini uğraştırmadığını belirten Alaattin Atıcı, “Arabam eski bir model. Her anahtar uyuyor. Çay kaşığı da alsanız kapıyı açarsınız. Pazarcılık yapıyorum. Mallarımın eksildiğini gördüm. Aklıma böyle bir yöntem geldi. Zincir takmamdaki amacım biraz caydırıcı olsun istedim. Ondan sonra baktım ki ürünlerim daha çalınmıyor. İyi ki de yapmışım. Arabaya binerken, inerken beni uğraştırmıyor. 10 dakikamı alıyor. Zevkle yapıyorum. Gelen zinciri görsün ki eğer çalmaya niyeti varsa caysın diye yaptım. Çalışsın, kazansın. Hazıra konmaya ne gerek var” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.