TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Patlayan barajda yakınlarını kaybetmişlerdi: Acıları hala çok taze

Adana'nın Kozan ilçesinde, 12 yıl önce meydana gelen Gökdere Köprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin Derivasyon Tüneli'nde kapağının patlaması sonucu 10 işçinin hayatını kaybettiği trajik olayın yıl dönümünde, aileler hala kayıp olan yakınlarının acısını yaşamaktadır.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2024 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2024 13:18
Kaynak: İHA
Patlayan barajda yakınlarını kaybetmişlerdi: Acıları hala çok taze

2012 yılının 24 Şubat'ında Kozan'da, Ergenuşağı Mahallesi yakınlarında Göksu Irmağı üzerine inşa edilen Gökdere Köprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin Derivasyon Tüneli'nde meydana gelen sızıntı sonrası patlayan baraj havzasında çalışan işçilerden Eyüp Altıntaş, Cumali Değirmenci, Hasan Bolat, Erdal Demirelli, Erkan Yiğen, Veli Damaksız, Latif Değirmenci, Mehmet Yılmaz, Necmettin Karayiğit ve Selahattin Aral hayatını kaybetti. O dönemde gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmaları sonucunda 5 işçinin cenazesi bulunurken, Veli Damaksız, Latif Değirmenci, Mehmet Yılmaz, Necmettin Karayiğit ve Selahattin Aral'a ait cenazeler hala bulunamadı.

12 yıl önce yaşanan trajedinin ardından aileler, hala kayıp olan yakınlarının acısını taze bir şekilde hissediyor. Kardeşi Latif Değirmenci'nin hala bulunamamasıyla yaşayan Şaban Değirmenci, o dönem yapılan arama çalışmalarında kardeşinin bazı eşyalarının bulunduğunu ancak cenazesine ulaşamadıklarını ifade etti.

"Keşke bir mezar taşları olsaydı, Fatiha okurduk"

Kardeşinin baraj kapağı patlaması sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, aile olarak büyük bir acı yaşadıklarını dile getiren Şaban Değirmenci, "Acımız hala tazedir. Baraj patladı, haber aldık ve hemen oraya gittik. Baraj kapaklarında sızıntı olduğu söylendi, haftalarca kum atıldı ama su durdurulamadı. O kapak patlayıp bu felaket yaşandı. Kardeşim Latif o gün aslında izindeydi, arkadaşının yerine işe gitmiş. Kader böyleymiş. Arama çalışmaları yapıldı. 3. gün dayanamayıp hastaneye kaldırıldım. Hava soğuktu, su çok yükselmişti, kurtulma şansları yoktu. Kardeşimin telefonu ve pantolonu bulundu, ama kardeşim hala kayıp. Evliydi. Acımız hala taze, büyük bir felaket yaşadık. Kimseye yaşatmasın Allah. Keşke bir mezar taşı olsaydı, onun için Fatiha okurduk" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.