Marmaris'te orman yangını: Karavancılar gözaltına alındı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınında karavanları ile uzaklaşan şüpheliler gözaltına alındı. Yangın 5 hektarlık alanı kül etti. Soruşturma devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 10:23
Kaynak: İHA
Marmaris'te orman yangını: Karavancılar gözaltına alındı

Muğla’nın Marmaris ilçesi Bördübet mevkiinde çıkan orman yangının çıkış sebebiyle ilgili oldukları düşünülen ve karavanları ile yangın bölgesinden uzaklaşırken görüntülenen şahıslar savcılık talimatı ile gözaltına alındı.

YANGIN 5 HEKTARLIK ALANI KÜLE ÇEVİRDİ

Hisarönü Mahallesi Bördübet Gölge Koyu mevkiindeki ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin havadan ve karadan yoğun müdahalesiyle söndürüldü. Yangında 5 hektarlık alan zarar gördü. Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma sürüyor.

KARAVANCILAR YANGIN ŞÜPHESİYLE GÖZALTINDA

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan incelemelerde, yangına neden oldukları iddiasıyla bölgede karavanla tatil yapan 3 kişi gözaltına alındı. P.S. (39), U.S. (47) ve H.S. (43) isimli şüphelilerin, nöbetçi cumhuriyet savcısının talimatı ile taksirle orman yangınına neden olma iddiasıyla gözaltına alındığı ve ifade işlemlerinin Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığında sürdüğü bilgisi edinildi.

DETAYLI İNCELEMELER SÜRÜYOR

Yangının çıkış sebebine dair detaylı incelemeler devam ederken, jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturmayı geniş çaplı olarak sürdürüyor. Bölgedeki güvenlik önlemleri artırılarak, benzer olayların tekrar yaşanmaması için çalışmalar yapılıyor.

SORUMLULARIN CEZALANDIRILMASI BEKLENİYOR

Yangının çıkışında ihmalleri olduğu düşünülen şahısların adalet önünde hesap vermesi beklenirken, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için yetkililer titizlikle çalışıyor. Marmaris halkı, orman yangınlarına karşı daha sıkı önlemler alınmasını ve sorumluların cezalandırılmasını talep ediyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.