TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Buca'da 17 yaşındaki gencin öldürülmesi olayında yeni gelişme

İzmir'in Buca ilçesinde 17 yaşındaki Yusuf Demir'in ölümüne ilişkin olayda yeni gelişme yaşandı. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2024 01:07
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2024 01:18
Kaynak: İHA
İzmir Buca'da 17 yaşındaki gencin öldürülmesi olayında yeni gelişme

Buca ilçesine bağlı Barış Mahallesi'nde Yusuf Demir'in yolda bir otomobilden ateş edilmesi sonucu ağır yaralanıp kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesine ilişkin gözaltına alınan H.T (52), H.B.T. ve Ö.T'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden H.T. ve H.B.T. tutuklanırken, Ö.T. serbest bırakıldı.

H.T'nin ilk ifadesinde olay yeri yakınındaki kafeteryada bir grupla tartıştıklarını, cipe binerek uzaklaştıklarını, aracın camından silahına doldurt boşalt yaptığı sırada Demir'i yanlışlıkla vurduğunu iddia ettiği öne sürülmüştü.

CİNAYET NEDİR?

Cinayet, bir kişinin bilerek ve kasıtlı olarak başka bir kişiyi öldürmesi eylemidir. Çoğu ülkede cinayet suçu ağır cezalarla karşılanır, genellikle müebbet hapis veya idam cezasıyla sonuçlanır. Hukuken "öldürme" veya "kasten öldürme" olarak nitelendirilir.

Türkiye'de cinayet suçu, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun "Kişilere Karşı İşlenen Suçlar" başlığı altında 2. kısımda düzenlenmiştir. Eskiden yürürlükte olan 765 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nda ise "adam öldürme" suçları başlığı altında 448’den 455. maddelere kadar toplam 8 madde öngörülmüştü. Yeni Türk Ceza Kanunu'nda ise "hayata karşı suçlar" başlığı altında 81’den 85'inci maddelere kadar, toplam 5 madde altında öldürme suçları düzenlenmiştir.

Amerika Birleşik Devletleri'nde bu, ağır cinayet kuralı olarak bilinir. Basit bir ifadeyle, ağır cinayet kuralı uyarınca, bir suç işleyen bir kişi, suçun işlenmesi sonucunda bir kişi ölürse cinayetten suçlu olabilir.

CİNAYET SUÇLARI

Cinayet, öldürmeden sonra suçlanabilecek en ciddi suçlardan biridir. Pek çok yargı sisteminde, cinayet ömür boyu hapis cezası veya ölüm cezası ile cezalandırılabilir. Cinayet suçlamaları genellikle iki kategoriye ayrılır:

1. Birinci derece cinayet: Bir kişinin önceden tasarlanarak, hukuka aykırı ve kasıtlı olarak öldürülmesi.

2. İkinci derece cinayet: Başka bir kişinin kasıtlı ve hukuka aykırı ancak önceden tasarlanmaksızın öldürülmesi.

EGE BÖLGESİNDE 2023'TE YAŞANAN SİLAHLI ŞİDDETLER

Ege Bölgesi, 2023 yılında silahlı şiddet olaylarında artan bir trend gösterdi. Bir önceki yıl altıncı sırada yer alan bölge, 2023'te dördüncü sıraya yükseldi. 2022 yılında 459 olayın yaşandığı bölgede, 2023 yılında 352 ölümlü ve 391 yaralamalı toplam 473 olay meydana geldiği kaydedildi.

Özellikle bölgenin en büyük şehirlerinden biri olan İzmir, en çok olayın yaşandığı iller arasında yer aldı. İzmir'de bu yıl, bir önceki yıla göre 'luk bir artışla 140 ölümlü ve 140 yaralamalı toplam 164 olay basına yansıdı.

İzmir'i, 45 ölümlü ve 48 yaralamalı 76 olayla Aydın, 51 ölümlü ve 54 yaralamalı 65 olayla Manisa, 36 ölümlü ve 35 yaralamalı 48 olayla Denizli, 35 ölümlü ve 42 yaralamalı 47 olayla Muğla, 25 ölümlü ve 25 yaralamalı 36 olayla Afyon, 9 ölümlü ve 23 yaralamalı 19 olayla Kütahya, ve 11 ölümlü ve 24 yaralamalı 18 olayla Uşak izledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.