TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul'da yol çöktü: Mahallelinin tepkisi gecikmedi

Maltepe Gülensu Mahallesi'nde, daha önce yetkililere bildirilmesine rağmen tedbir alınmayan bir yolun çökmesiyle ilgili mahalle sakinleri büyük endişe yaşadı. Olayın ardından mahalleli, yaşanan duruma ve yetkililere tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 21:52
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 21:52
Kaynak: İHA
İstanbul'da yol çöktü: Mahallelinin tepkisi gecikmedi

Maltepe Gülensu Mahallesi'nde, saat 18.30 civarında Gazi Sokak'ta, daha önce belediyeye bildirilmesine rağmen tedbir alınmayan bir yol, aniden çöktü. İhbar üzerine olay yerine zabıta ekipleri sevk edildi ve yetkililer olay yerine güvenlik şeridi çekerek önlem aldı. Mahalle sakinleri, daha önceden bildirilmesine ve bölgede haber çalışmalarının yapılmasına rağmen tedbir alınmamasına tepki gösterdi. Yolun çökmesiyle birlikte, yolun altında bulunan gecekondu çatısında hasar meydana geldi, ancak olay sırasında yolda veya yol kenarındaki evlerde kimsenin olmaması muhtemel bir faciayı önledi. Yol kenarındaki evlerin daha önce tedbir amaçlı tahliye edildiği belirtildi.

Gülensu Mahallesi'nde yaşanan olaya ilişkin konuşan muhtar adayı Gülten Dokuyan, "Ben olaydan sonra buraya geldim, ancak daha önce bu yolun kapatılması için girişimlerde bulunulmuştu. Yaklaşık 2 aydır yol kapatılmış ve çevresi çitlerle çevrilmiş durumda, ancak herhangi bir düzeltme yapılmamış. Bu yolun sorunu yaklaşık 2-3 senedir devam ediyor. Ancak, vatandaşların şikayetleri ne yazık ki dikkate alınmamış. Ne yerel belediyeden çözüm üretildi ne de istimlak duvarı yapıldı. Hiçbir şey yapılmadı, vatandaşların şikayetleri bile göz ardı edildi. Birkaç gün önce buraya çatlaklar nedeniyle asfalt dökülmüş, ancak bu asfaltlama sonrasında yol tekrar çökmüş. Şükür ki bu olay çocukların olmadığı bir zamanda gerçekleşti. Can kaybı olmamış olsa da yol altındaki gecekonduların çatısı zarar gördü. Muhtemelen dışarıdan da zarar görmüştür. Evler boşaltılmış durumda. Bu durum, yerel yönetimlerin vatandaşların şikayetlerine duyarsız kaldığını ve muhtarlıkların mahalle sorunlarını çözmek için yeterince duyarlı davranmadığını gösteriyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.