TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul'da bir turisti önce gasp ettiler sonra...

Taksim'de arkadaşıyla yürürken, kendilerine yaklaşan bir kişi tarafından "ucuz bir otel biliyorum" yalanıyla kandırılan Cezayirli bir turist, bir bara götürüldü ve burada mekan çalışanları tarafından gasp edildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2024 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2024 11:53
Kaynak: İHA
İstanbul'da bir turisti önce gasp ettiler sonra...

Bin Euro (yaklaşık 33 bin lira) nakit parası gasp edilen turist, kaçmaya çalışırken arkasından itilerek merdivenlerden düşürüldü. Ayağı kırılan turist, şikayet etmemesi için ambulansla hastaneye götürüldü. Ancak, arkadaşıyla iletişime geçemeyince gerçek ortaya çıktı. Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanan 7 şüpheliden 3'ü tutuklandı. Olay, güvenlik kameralarına yansıdı. Taksim'deki olayda, Cezayirli turistler Ahmed L. ve İshak C.S., İstiklal Caddesi'nde yürüyüş yaparken bir kişi, "Otel mi arıyorsunuz?" diye sordu. Turistler, "Evet" cevabı verince, şahıs, "Size ucuz bir otel gösterebilirim" diyerek onları kandırıp bara götürdü. Ancak, içeriye girdiklerinde otel yerine gece kulübü olduğunu fark ettiler. Ahmed L., arkadaşını dışarı çıkarmak için çaba harcadı. İçeride tutulan İshak C.S., mekan çalışanları tarafından arandı ve cebindeki Bin Euro gasp edildi. Kaçmaya çalışan turist, mekan çalışanları tarafından itilerek merdivenlerden düşürüldü ve ayağı kırıldı. Mehmet K. adlı bir çalışan, turistin şikayetçi olmaması için ambulans çağırdı ve hastaneye götürüldü. Olayın detayları güvenlik kameralarına yansıdı.

Arkadaşından haber alamayan turistin gerçek durumu ortaya çıktı. Tedavi altına alınan turistin yanında bulunan mekan tercümanları, gasp ettikleri parayı iade etmek için geri döndü. Ancak turistin arkadaşı Ahmed L., 2 gün boyunca haber alamayınca polise giderek arkadaşının kayıp olduğunu bildirdi ve yaşananları anlattı. Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği polisleri, olayın gerçekleştiği mekana hareket etti. Polisler, mekanda bulunan garson Erdal G. (36) ve işletme yetkilisi Necat G.'yi (56) gözaltına aldı. Ardından hastaneye giden polis ekipleri, turistin yanında bekleyen tercümanlar Hüseyin S. (28) ve Mohamad A.'yı (26) sorguladı. Turistin ifadesi üzerine Necat G., Erdal G., Hüseyin S. ve Mohamad A. gözaltına alındı. Polis, devam eden çalışmalarda, turisti gasp edip ayağını kıranların hanutçuluk yapan İbrahim S. ile mekan çalışanları Mehmet K. ve Sabri C. olduğunu belirledi. Bu şüpheliler de yakalanarak gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan 3 şüpheli "gasp" ve "kasten yaralama" suçlarından tutuklandı. Diğer şüpheliler ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Yakalanan şahısların toplamda 117 suç kaydı bulunuyor. Erdal G.'nin 20, Hüseyin S.'nin 1, Necat G.'nin 12, Mohamad A.'nın 2, İbrahim S.'nin 7, Mehmet K.'nın 46 ve Sabri C.'nin 29 suç kaydı bulunmaktadır.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.