TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul’da balkonu çöken 6 katlı binanın tahliyesine karar verildi

Avcılar'da 37 yıllık 6 katlı bir binanın balkonu çöktü. Belediye ekipleri, daha önceden orta hasar tespiti yapıldığı belirlenen binanın tahliye edilmesine karar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 19:12
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 19:12
Kaynak: İHA
İstanbul’da balkonu çöken 6 katlı binanın tahliyesine karar verildi

Olay, Ambarlı Mahallesi'nde bulunan 37 yıllık 6 katlı bir binanın son katında meydana geldi. Son katta bulunan dairenin balkonu kendiliğinden alt kattaki balkona çöktü. Olayda ne ölen ne de yaralanan olmadı, ancak çevredeki vatandaşlar hemen itfaiye ekiplerini haberdar etti. Çevrede güvenlik önlemleri alınırken, çökmenin yaşandığı binaya gelen belediye ekipleri, kolonlarda inceleme yaptı. Apartman yöneticisinden edinilen bilgilere göre, daha önce binada orta düzeyde hasar tespiti yapılmıştı. Bu nedenle, binanın detaylı bir incelemesi için 36 dairenin tahliye edilmesine karar verildi. Binada yaşayanların ve konaklayacak yeri olmayanların ise belediye ekipleri tarafından otele yerleştirileceği belirtildi.

"Gökhan Bozkurt adlı bir apartman sakini, olayın yaşandığı binanın karşısında oturuyor. Bozkurt, "Evde otururken birden bir ses duyduk, bina yıkıldı sandık. Hemen aşağı indik ve herhangi bir can kaybı olup olmadığını kontrol etmek için baktık. Ardından ekipler geldi. Daha önce birinci katta bir çökme olduğunu biliyorduk. Bu bina, bölgedeki en eski yapılarından biri" şeklinde konuştu."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.