TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İş vaadiyle dolandırıcılık! Banka hesap bilgileri böyle çalındı

İnternette yayınlanan iş ilanına inanıp bankacılık bilgilerini veren genç, bir başka kişinin dolandırılma olayına karıştığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatıldı. Kendisinin de kandırıldığını söyleyen genç şikayetçi oldu

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 18:47
Kaynak: İHA
İş vaadiyle dolandırıcılık! Banka hesap bilgileri böyle çalındı

Samsun'un İlkadım ilçesinde ikamet eden ve işsiz olduğu belirtilen 23 yaşındaki Naci Aslan, internet üzerinde gördüğü iş ilanına inanarak bankacılık bilgilerini verdiği için dolandırıldı. İstanbul'a davet edilen genç, buluştuğu kişiler tarafından bir dolandırıcılık soruşturmasının içine çekildiğini fark etti. Durumu Samsun Adliyesi'ne şikayet eden Aslan, yaşadığı mağduriyeti anlattı.

Naci Aslan, sosyal medya platformu Facebook'ta gördüğü kripto para bozdurma işi ilanına başvurduğunu ifade etti. İstanbul Sefaköy'de buluştuğu kişilerle irtibata geçen Aslan, kendisinin de dolandırıldığını iddia etti. Telefonlarını vererek yazılım yüklemesi yapılacağına inandığını ancak sonrasında hesaplarının kullanıldığını öğrendiğini dile getirdi.

Aslan'ın banka hesabına yaklaşık 600 bin lira yatırıldıktan sonra bu paranın başka hesaplara aktarıldığı belirlendi. Genç adam, kendisine yönelik dolandırıcılık suçlamasıyla karşı karşıya olduğunu ve mağdur olduğunu dile getirerek, yaşanan olayı şikayet etti.

Olayın ardından Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunan Naci Aslan, "Benim gibi kimse dolandırıcılara inanmasın, güvenmesin. Bizi kandırıp dolandırıcılık olayına dahil edenlerden şikayetçiyim" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.