TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eskişehir’de zor durumdaki anne yanan evinde çocukları ile oturmaya devam ediyor

Eskişehir'de meydana gelen ev yangınında mutfağın küle dönmesi sonucu anne Ayşe Kaya, maddi zorluklar nedeniyle çocuklarıyla birlikte evde kalmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2024 19:12
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2024 19:12
Kaynak: İHA
Eskişehir’de zor durumdaki anne yanan evinde çocukları ile oturmaya devam ediyor

Emek Mahallesi'nde 4 çocuğuyla birlikte parkta vakit geçiren Ayşe Kaya, bir süre sonra komşularından gelen telefonla evinde yangın çıktığını öğrendi. Hemen evine koşan Kaya, mutfağının kullanılamaz hale geldiğini, diğer odalarının da camlarının kırıldığını gördü. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürülse de, buzdolabının patlaması sonucunda başladığı tahmin edilen yangın mutfakta büyük hasara yol açtı ve tamamen küle dönmesine sebep oldu. Kirasını ödemekte bile zorlanan Ayşe Kaya, şu anda mutfak tamiratı için yardım çağrısında bulunuyor. Evde çaresizce bekleyen kadın, yanan mutfağın ve yangın sonrası yayılan kokunun etkisiyle çocuklarıyla zorunlu bir şekilde evde kalmak zorunda kalıyor.

Ayşe Kaya, yardım talebini şu şekilde aktardı: "Çocukları parka götürmüştüm. Komşularım itfaiyeyi aramış. İtfaiye ekipleri önce çatıdan balkona girmiş, oradan mutfaktaki yangına müdahale etmişler. Bu sırada bir akrabam aradı, 'Çocuklar evde mi?' diye sordu. Ben de çocukların yanımda olduğunu söyledim. Çocuklarımın sağlıklı olması beni çok mutlu etti. Eve döndüğümde, evim harabe olmuştu. Elimden bir şey gelmiyor, kullanılabilecek hiçbir eşya kalmadı. Zaten zor durumdayım, yardım almam gerekiyor. Evde olmasaydık belki şu an hayatta olmayabilirdik, çünkü evin içindeyken yangını fark etmek zor olabilirdi. Yangının buz dolabından kaynaklandığını düşünüyoruz, çünkü mutfak tüpü sağlamdı. Ya buz dolabı tüpü ya da yan prizden çıkmış olabilir. Yetkililerden yardım bekliyorum, 4 çocuğum var ve gelirim çok sınırlı. Kiram 6 bin TL, onu bile karşılamakta güçlük çekiyorum. Eğer bu bayrama kadar evimiz yenilenirse, bayrama temiz bir şekilde girmek bize çok mutluluk verecek."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.