TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti: Gerçek avukat ismi kullanarak...

Kadın isimleriyle sahte sosyal medya hesapları oluşturan bir şebeke, tuzağa düşürdükleri erkeklerin cinsel içerikli gönderilerini ele geçirdiği iddia ediliyor. Dolandırıcıların adım adım ilerlediği belirtiliyor; önce kurbanlarına karşı tarafın ailesi gibi tanıtılıp, gönderdikleri içerikler nedeniyle şikayetçi olacaklarını söyledikleri ileri sürülüyor. Ardından, kendilerini avukat olarak tanıtıp, haklarında açılmış cinsel suç davasını para karşılığında kapatabileceklerini iddia ettikleri belirtiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2024 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2024 11:30
Kaynak: İHA
Dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti: Gerçek avukat ismi kullanarak...

Dolandırıcılar, mağdur üzerinde sağladıkları korkunun ardından, gerçek avukatların unvanlarını ve isimlerini kullanarak mağdurları yanılttıkları ifade ediliyor. Mağdurlardan biri olan avukat Ahmet Haklıgör, yaşadığı durum sebebiyle hayatının şokunu yaşadığını dile getirdi. Dolandırıcılar, mağdurları gerçek avukatların isimlerini kullanarak dolandırmaya çalışıyorlar.

Ülke genelinde faaliyet gösteren bir şebekenin, internet üzerinde sahte kadın profilleri oluşturarak erkekleri tuzağa düşürdüğü iddia ediliyor. Şebekenin, kandırdığı kişilerin önce cinsel içerikli fotoğraf ve videolarını ele geçirdiği, daha sonra kendilerini karşı taraftaki kadının ailesi gibi tanıtarak gönderilen içeriklerden dolayı şikayetçi olacakları yönünde korku saldığı ileri sürülüyor. Dolandırıcıların, gerçek avukatların isimlerini kullanarak ağına düşürdükleri kişilere ulaştığı, adlarına cinsel suç davası açıldığını iddia edip sorunu çözmek için para talep ettikleri belirtiliyor.

Mağdur avukatlardan Ahmet Haklıgör, adının ve unvanının da bu dolandırıcılar tarafından kullanıldığını ifade ederek şok olduğunu belirtti. Dolandırıcılar, gerçek avukatların isimlerini kullanarak insanları yanıltarak dolandırma girişiminde bulunuyorlar.

Olayla ilgili açıklamalarda bulunan mağdurlardan İş Hukuku Uzmanı Avukat Ahmet Haklıgör, şunları belirtti: “Sosyal medyada sahte bir kadın profili oluşturarak tuzağa düşürdükleri kişilerle iletişime geçmişler. Bu kişilere çıplak fotoğraflar göndererek, karşı taraftan benzer içerikler istemişler. Ardından, sözde hayali kadının abisi ya da babası olduklarını iddia eden şahıslar farklı telefon numaralarından tehdit mesajları göndererek karşı tarafı korkutmuşlar. 'Seni bulup öldüreceğim, aileme nasıl böyle fotoğraflar gönderirsin' gibi tehditlerde bulunmuşlar. Bir sonraki gün ise avukat gibi görünerek, benim ya da başka bir meslektaşımın adını kullanarak para talep etmişler. Bu süreçte adıma 8 farklı cep telefonu numarasıyla sahte profiller oluşturmuşlar. Profilin alt kısmına sahte bir internet sitesi linki ekleyerek dolandırıcılık girişiminde bulunmuşlar. Bu konuyu sonuna kadar takip edeceğim.”

Hukukçuların asla tehdit etmeyeceğini vurgulayan Avukat Haklıgör, “Vatandaşlardan ricam, bu tür dolandırıcılara inanmamalarıdır. Karşılarındaki kişinin gerçek bir avukat olup olmadığını kontrol etmeliler. Bana ulaşan kişilere durumu anlatıyor ve arayanların dolandırıcı olduğunu, kesinlikle para göndermemeleri gerektiğini söylüyorum. Hiçbir avukat tehditle para istemez. Dolandırıcılar, parayı genellikle muhasebecilerine göndermelerini istiyorlar” şeklinde konuştu.

“Bir arkadaşım, kendisini avukat olarak tanıtan bir kişinin para istediğini söylediğinde beni aradı” diyen Haklıgör, “Numarasını ve adını sorguladığımda böyle bir avukatın olmadığını gördüm. Sonrasında o numarayı arayıp durumu öğrenmeye çalıştım. O da benim avukatlığımı sorguladı. Ben de baro levhasından sorgulattığı takdirde görebileceğini belirttim. Sonra da beni cep telefonu üzerinden engelledi. Bir süre sonra vatandaşlar beni aramaya başladı. ‘Adınızın olduğu bir mesaj aldık. Para istemişsiniz’ dediler. Ülkenin dört bir yanından aranmaya başladım. Şu ana kadar 25 kişi bu konuda bana ulaştı. Ben de şikayetçi oldum. Soruşturma devam ediyor” şeklinde ifade etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.