TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır’da Dündar Apartmanı’nın 2 müteahhidi ve arsa sahibine hapis talebi

Diyarbakır'da Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde hasar gören ve 38 kişinin yaşamını yitirdiği Dündar Apartmanı davası devam ediyor. Mahkemede, 2 müteahhit ve arsa sahibi sanık yargılanıyor. Sanıklar hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2024 23:51
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2024 23:51
Kaynak: İHA
Diyarbakır’da Dündar Apartmanı’nın 2 müteahhidi ve arsa sahibine hapis talebi

6 Şubat 2023 tarihinde merkez Bağlar ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi'nde meydana gelen yıkıcı depremler sonucunda hasar gören Dündar Apartmanı davası kapsamında tutuklanan müteahhitler İlhami Dündar ve Sercan Erbey, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya katıldı. Tutuksuz sanık arsa sahibi Seydo Bozkaya ise duruşmaya iştirak etmedi.

Duruşmada enkaz altında hayatını kaybeden 3 çocuğunun olduğunu, eşinin ise yaralandığı için yatalak olduğunu belirten mağdur V.K, binanın inşaatında kusurları olan sanıklardan şikayetçi olduğunu ve sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkında hazırladığı mütalaasında, tutuklu sanıklar Erbey ve Dündar'a isnat edilen suçtan ceza verilerek tutukluluk hallerinin devamını, tutuksuz sanık Bozkaya'nın ise beraatini talep etti. Sanık Dündar ve Erbey, geçmiş duruşmalarda detaylı savunma yaptıklarını, uzun süredir tutuklu olduklarını öne sürerek tahliye talebinde bulundular.

Avukatlar, müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak tahliyelerini talep etti. Savunmaların ardından mahkeme, 2 sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 20 Mayıs'a erteledi.

İddianamede, binanın müteahhitleri tutuklu sanıklar Sercan Erbey ve İlhami Dündar ile arsa sahibi tutuksuz sanık Seydo Bozkaya hakkında, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.