TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Denizli'de bu hırsızlık planı akıllara durgunluk veriyor

Denizli'de, izin alarak aynı iş yerinde çalışan arkadaşlarının evlerini soyan bir kadının planı, büyük şaşkınlık yarattı. Altın günü adı altında evlerde keşif yapan kadın, mesaideki arkadaşlarının anahtarlarını kopyalayarak, iz bırakmadan 1.2 milyonluk altını çaldı

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2024 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2024 10:48
Kaynak: İHA
Denizli'de bu hırsızlık planı akıllara durgunluk veriyor

Denizli'nin Pamukkale ilçesine bağlı Pınarkent Mahallesi'nde 2 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşen evden hırsızlık olayını aydınlatmak için İl Jandarma Komutanlığı ekipleri geniş çaplı bir çalışma başlatmıştır. Mehmet K. ve eşinin 10 yıllık birikimi olan 700 bin liralık ziynet eşyası çalınmış, ancak evde hırsızlık olayına dair hiçbir iz bulunamamıştır. Şüphelinin yakalanması için Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) titiz bir operasyon düzenlemiştir. JASAT dedektifleri ve Pamukkale İlçe Jandarma Komutanlığı'nın ortak çalışması sonucunda, hırsızlık olayının S.A. adlı kadın tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmiştir.

Anahtarları kopyalayarak işten izin alıp arkadaşlarının evini soyan şüphelinin sinsi planı ortaya çıktı. "Altın Günü" operasyonuyla yakalanan şüphelinin evinde yapılan aramada, Mehmet K.'nın evinden çalınan 700 bin liralık altının yanı sıra aynı mahallede 2022 yılında yaşanan ve yine Mehmet K. ile aynı iş yerinde çalışan mağdurun kaybettiği 500 bin lira değerindeki ziynet eşyaları da bulundu.

Aynı iş yerinde çalıştığı iki arkadaşına tuzak kurarak altınlarını çalan şüphelinin planı şaşkınlık yarattı. Gözaltına alınan S.A.'nın, iş arkadaşlarını altın günü adı altında evine davet edip kendi altınlarını gösterdiği ve aynı zamanda arkadaşlarının altınlarını tespit ettiği belirlendi. İş yerinde çalışırken mağdurların çantalarından habersizce ev anahtarını alan S.A.'nın aynı gün içinde anahtarların kopyasını yaptırıp çantalarına geri koyduğu, farklı günlerde ise işten birkaç saat izin alarak altınları çaldığı evlere gittiği ortaya çıktı. Çaldığı 1 milyon 200 bin lira değerindeki altınların bir kısmını evinde saklayan S.A.'nın kapıları zorlamadığı ve evleri önceden bildiği için hırsızlık şüphesi uyandırmadığı anlaşıldı.

Jandarmadaki sorgusunun ardından adli makamlara sevk edilen şüpheli kadın S.A., mağdurların zararlarını karşılaması şartıyla adli kontrolle serbest bırakıldı. Eşiyle birlikte 10 yıldır altın biriktiren mağdurlardan Mehmet Kızılkaya, “Yaklaşık 4 ay önce altınlarımız çalındı. 700 bin lira değerindeki altınlarımızı fark edince Denizli İl Jandarma Komutanlığına haber verdik. 4 aylık bir çalışma sonucunda, güzel bir takiple hırsızı yakaladılar. Altınlarımızı eksiksiz bir şekilde bize geri verdiler. İl Jandarma Komutanlığı ekiplerimize çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.