TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da hayrete düşüren hırsızlık taktiği: Önce çocuk sonra hırsızlık yapıyorlar

Bursa'da hırsızların kullandığı yöntem, insanı şaşkına çevirdi. Hamile ya da küçük bebeği olanların cezaevine girmeyeceğini bilen sabıkalı bir kadın hırsız, hamileliğinin son aylarında bile hırsızlık yapmaya devam etti. 9 aylık hamile olan ve 31 suç kaydı bulunan 22 yaşındaki E.B., bir daireye girerek 500 bin liralık ziynet eşyası çaldı. Ancak hamileliği nedeniyle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. E.B.'nin 22 yaşında olmasına rağmen iki çocuğu olduğu ve üçüncüsünü de aynı ay içinde dünyaya getireceği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2024 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2024 11:20
Kaynak: İHA
Bursa'da hayrete düşüren hırsızlık taktiği: Önce çocuk sonra hırsızlık yapıyorlar

Merkez Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi'nde yaşanan olayda, M.A.V. adlı şahıs, evinde sakladığı ve toplam değeri 500 bin TL'yi bulan yüzük, bilezik, elmas kolye, altın kolye ve çeşitli ziynet eşyalarının çalındığını polise bildirdi. Durum üzerine Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, savcılığın izniyle harekete geçti.

Ekipler, olayın yaşandığı siteye ait tüm güvenlik kamerası kayıtlarını titizlikle inceleyerek, 31 suç kaydı bulunan E.B. (22) ve 89 suç kaydı bulunan E.U. (24) olduğunu tespit etti. Şüpheli E.B., Değirmenönü Mahallesi'nde dolaşırken polisin dikkati ve titiz çalışması sayesinde yakalandı.

Hırsızlık olaylarına karışan şüpheliler, genellikle işledikleri suçlardan önce çevreyi gözetlerken, bazıları hırsızlık yapmadan önce çocuk kullanıyorlar.

Son olayda, Emniyet'e getirilen E.B.'nin 9 aylık hamile olduğu ve 2 çocuğu daha bulunduğu öğrenildi. İfadesi alınan ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen E.B., hamile olduğu için adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kadın hırsızların genellikle hedef aldıkları apartman dairelerine önce zil çalarak, kapıları açtırmaya çalıştıkları, boş dairelere ise yanlarında getirdikleri PVC kartlarla kapıları açarak girdikleri belirlendi.

Polis, ev sakinlerine, tanımadıkları kişilere kapıları açmamalarını, şüphelendikleri durumlarda 112 hattını aramaları gerektiğini hatırlattı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.