TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Böyle hırsızlık görülmedi: Önce denedi sonra çaldı

Elazığ'da gece yarısı bir mağazaya giren hırsızların cesareti ve rahatlığı dikkat çekti. Alışveriş yapıyormuş gibi davranan hırsızlar, ürünleri dikkatlice seçip poşete doldurarak hiçbir endişe göstermeden mağazadan ayrıldı. Bu olay, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2024 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2024 14:06
Kaynak: İHA
Böyle hırsızlık görülmedi: Önce denedi sonra çaldı

Sürsürü Mahallesi'ndeki Mustafa Cemiloğlu Caddesi'nde bulunan bir mağazada geçen olay, saat 01.30 civarında gerçekleşti. Mağazaya giren 3 hırsızın cesurca ve rahat tavırları görenleri hayrete düşürdü. Öncelikle kasanın içeriğini boşaltan hırsızlar, ardından sanki alışveriş yapıyormuş gibi davranmaya başladılar. Bir yandan kıyafetleri inceleyip deneyen hırsızlar, bazılarını da giyerek mağazada dolaştılar. Sonrasında artık denemekten sıkılan hırsızlar, seçtikleri kıyafetleri poşetlere doldurup hiçbir telaş göstermeden mağazadan çıktılar. Sabahın erken saatlerinde komşularından gelen haberle olayı öğrenen mağaza sahibi Hülya Değirmenci ise büyük bir şok yaşadı. Mağaza içerisinde oluşan 400 bin liralık zararla karşı karşıya kalan Değirmenci, durumu hemen polise bildirdi. İncelenen güvenlik kameralarıyla olayın detaylarına ulaşmaya çalışan polis ekipleri, hırsızları yakalamak için çalışmalara başladılar.

Hülya Değirmenci, olayın iki gün önce gece saatlerinde meydana geldiğini belirterek şunları söyledi: "Önce kapıyı yokluyorlar ve sonra içeri giriyorlar. İlk başta mağazadan alışveriş yapar gibi ürünleri deneme amaçlı seçiyorlar. Ben sadece ihtiyaçları olduğunu düşündüm. Ancak kamera kayıtlarını izlediğimizde, hırsızların ürünleri büyük bir cesaretle alıp poşetlere doldurduğunu gördük. Sabahın erken saatlerinde esnaf komşumuz kapıyı açık buldu ve içeri girdiğinde mağazanın dağınık olduğunu fark etti. Hemen bize haber verdi. Ardından polisi arayarak durumu bildirdik. Olay yerine gelen inceleme ekipleri parmak izi almaya başladı. Maalesef, hırsızlarca değerli eşyalar, saatler, gözlükler, kemerler ve diğer ürünler alındı."

Değirmenci, yaklaşık 400 bin liralık bir kayıp yaşandığını belirterek şunları söyledi: "Mağazamızın bilgisayar programında veresiye defterimiz bulunuyordu. Ancak sistem değişince bu veriler de kayboldu. Emniyet güçlerimizin gerekli adımları atacağına inancım tam. Umuyorum ki Allah'ın yardımıyla böyle olaylar bir daha yaşanmaz. Hırsızlar, sanki alışveriş yapıyormuş gibi davranıyorlar, ürünleri çıkarıp deniyorlar. Pantolonları deniyor, üzerlerine giyiyorlar ve tişörtleri rahatlıkla giyiyorlar. Son derece rahat davranıyorlar."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.