TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Araçlarını tamire bıraktılar... Cezası şok etti

Antalya'da yaşayan bir ailenin, Konya'da bir usta tarafından tamir edilmek üzere bıraktıkları araçlarına kesilen trafik cezasıyla karşılaşmasıyla ilgili bir olay yaşandı. Aracın tamir süreci içerisinde, sürücü belgesinin geçici olarak ya da tedbiren geri alındığı halde araç kullanmaktan dolayı bir trafik cezası kesildiği ortaya çıktı. Bu durum ailenin şaşkınlığına sebep oldu ve durumun netleşmesi için gerekli incelemelerin yapılması gerektiği belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2024 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2024 15:12
Kaynak: İHA
Araçlarını tamire bıraktılar... Cezası şok etti

Antalya'nın Serik ilçesinde yaşayan Şerife Solak ve oğlu Yasin Bekir Bayır, 11 Kasım'da kendi araçlarını tamir ettirmek üzere Konya'da bir servise bıraktılar. Yaklaşık 50 gün sonra araçlarını teslim alıp ilçelerine döndüklerinde, e-Devlet üzerinden gelen bir trafik cezasıyla karşılaştılar. Yapılan incelemede, cezanın 31 Aralık günü saat 22.48'de Selçuk Caddesi'nde "sürücü belgesi geçici olarak ya da tedbiren geri alındığı" halde araç kullanmaktan dolayı kesildiği ortaya çıktı. Aile, aracı bıraktıkları servisi aradı ancak bir çözüm bulamadı. Cezayı ödeyen aile, araçlarını tamir ettirdikleri ustadan ödenmeyen cezanın bedelini talep etti. Bu durum, ailenin hayatında şok etkisi yarattı.

Şerife Solak, "Aracımızı 2 ay önce tamir için Konya’da bir tamirciye bıraktık. Burada aracımız ehliyetsiz bir kişi tarafından kullanılıyor ve polislere yakalanıyor. 8 bin TL bana, 8 bin TL de sürücüye ceza kesiliyor. Ben firmayı aradığım zaman telefonlara cevap vermiyorlar. Suç duyurusunda bulunacağım. Ödemelerini istiyorum, arabayı ustanın çırağının kullandığını tahmin ediyoruz. Kimin kullandığı belli değil. Bizi oyalıyorlar, bizim başımıza gelenler başkasının başına gelmesin. Biz kime güveneceğiz?" şeklinde konuştu.

Yasin Bekir Bayır ise, “11 Kasım’da aracı bıraktık, 50 gün orada kaldı. Ceza yazıldığını gördük. Araç tamirdeydi, ehliyetsiz sürücü kullanmış. Şu ana kadar bir çözüm bulunamadı, biz cezayı ödedik. Mağdur olduk” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.