TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya’da dolandırdı, Afyon’da yakalandı: 3,5 milyonluk vurgun!

Antalya'da, telefon yoluyla kendisini polis ve savcı olarak tanıtarak bir kişiyi 3,5 milyon lira ve ziynet eşyasıyla dolandırdığı iddia edilen şüpheli, Afyon'un Dinar ilçesinde yakalandı

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2024 18:24
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2024 18:24
Kaynak: İHA
Antalya’da dolandırdı, Afyon’da yakalandı: 3,5 milyonluk vurgun!

Antalya'da, B.K. isimli bir vatandaşın, kendisini polis ve savcı olarak tanıtarak 3,5 milyon TL ve ziynet eşyalarını bir kişiye verdiğini beyan etmesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla harekete geçti. Parayı elden alan şahsın yabancı uyruklu S.E.H. olduğunu belirleyen ekipler, şüpheliyi Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde yakalayarak Antalya'ya getirdi.

Şüpheli, nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi ve tutuklandı. Ayrıca, yapılan operasyonda elde edilen 291 bin 200 TL'ye de el konuldu.

Emniyet kendisini polis ve savcı olarak tanıtanlara karşı vatandaşları uyardı

İl Emniyet Müdürlüğü, bu tarz dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları bilgilendirme amacıyla bir uyarı yayınladı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Antalya polisi olarak, zaman zaman hazırlanan yayın ve broşürler ile vatandaşlarımızı çeşitli dolandırıcılık suçlarına karşı uyararak, vatandaşlarımızın farkındalığını arttırmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız bu tarzda telefonla kendisini kamu görevlisi polis, asker, hakim ve savcı olarak tanıtan ve suç isnat eden, telefonunuzun sim kartının kopyalanarak terör örgütleri tarafından kullanıldığını söyleyen, belirli adresleri göstererek buralara operasyon yapılacağı ile ilgili para ve benzeri altın bıraktırılarak şüpheli şahısların yakalanacağını söyleyen, şüpheli ve şüphelilere asla inanılmaması, bu tür olayların dolandırıcılık olayı olduğu ve en yakın kolluk kuvvetlerine gitmeleri veya 112’yi arayarak bilgi vermeleri gerektiğini bir kez daha önemle vurguluyoruz."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.