TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arslan’dan ‘umut’ yüklü mesaj: 0-0’dan yeni maç başladı

CHP'li Arslan, ‘umut’ mesajı vererek “0-0 başlayan yeni bir maç var. Hiç kimse olduğu yerden yüzde 49,5 ya da 44,5’un üzerini doldurmayacak. Kazanacağız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2023 11:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Arslan’dan ‘umut’ yüklü mesaj: 0-0’dan yeni maç başladı

TENZİLE AŞÇI/ÖZEL HABER

Türkiye, yüzyılın seçimi olarak görülen 14 Mayıs cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekilliği seçimini geride bıraktı. Parlamento seçimlerinde meclis çoğunluğu Cumhur İttifakı’nın olurken cumhurbaşkanlığı seçimi ise ilk kez ikinci tura kaldı.

ednan1 (ft)

Türkiye 13. Cumhurbaşkanı için iki hafta sonra yeniden sandık başına gitmeye hazırlanırken CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, seçmenlere seslenerek ‘umutsuzluğa kapılmak yok’ dedi.

Seçim sürecinde Cumhur İttifakı'nın dezenformasyon ve karalama kampanyaları yürüttüğünü söyleyen Arslan, 'Hodri meydan’ diyerek AK Partili isimlere seslendi. Arslan ayrıca, 2. turda İzmir’deki oy farkını daha da artıracaklarını söyledi.

AK PARTİ TÜRKİYE GENELİNDE OY KAYBETTİ
AK Parti’nin ülke genelinde oy kaybettiğinin altını çizen Arslan, umutsuzluğa yer olmadığını belirterek “Umutsuz durum yoktur, umutsuz insan vardır. Herkesin umutlu olmaya ihtiyacı var. Seçimin ikinci tura kalması demek bizim adayımızın kaybettiği anlamına gelmiyor. Kazanan bir aday yok. Ayrıca Cumhur İttifakı’nın TBMM’deki vekil sayısı da azaldı. Daha önce 344 olan vekil sayıları 315’lere geriledi. Bunun yanında AK Parti Türkiye genelinde yüzde 7 oy kaybetti. Bizim bir oy kaybımız yok. Onlar 2-3 milyon oy kaybederken biz 2-3milyon oy kazandık. Biz İzmir’de 1 milyon fark attık. İzmirlilere teşekkür ediyoruz demokrasiye, sağduyuya, özgürlüklere olan inançlarına teşekkür ediyoruz. Bu oy farkı daha da artacak. Şu an 0-0 başlayan yeni bir maç var. Hiç kimse olduğu yerden yüzde 49,5 ya da 44,5’un üzerini doldurmayacak. İki hafta boyunca yapılacak yeni bir kampanya var iki taraf için de. Milletin de hakemliği olacak” dedi.

AK PARTİLİLER KARŞIMIZA ÇIKSINLAR
Seçim süreci boyunca Millet İttifakı’nın ve Kılıçdaroğlu’nun büyük bir karalama kampanyasına maruz kaldığına dikkat çeken Arslan, AK Partili yöneticilere ‘hodri meydan’ dedi ve “Biz burada özgürlüklerle yasakları, demokrasiyle otokrasiyi oylayacağız. Vatandaşların bu bilinçle sandığa gitmesi gerekiyor. Ayrıca meydanlara çıkıp bize yapılan çirkin manipülasyonlar ve karalama kampanyaları var. Sayın cumhurbaşkanı çıksın Kemal Kılıçdaroğlu’na o görüntüleri ispatlasın. Çıksın karşımıza. AK Parti’nin bütün yöneticilerine çağrı yapıyoruz. Bizim karşımıza çıksınlar ve meydanlarda söylediklerini ispatlasınlar. O mitinglerde gösterdikleri çirkin görüntüler… Bir cumhurbaşkanına bu, manipülasyon yakışmaz. Seçim kazanılır, kaybedilir. Ama kimseyi karalayamazsınız. Kimsenin vatan aşkını, Atatürk aşkını, bayrak aşkını sorgulayamazsınız. Kimsenin elinde bunu ölçecek bir barometre yok. Çıksınlar karımıza. Sayın Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıksın Sayın cumhurbaşkanı. Biz bunu talep ediyoruz. Tarafsız bir ortamda istediği gazetecileri seçsin. Sayın Genel Başkanımızla çıksınlar. Hakem millet. Milletin gözünün önünde her türlü soruyu sorsunlar ve onlar da yanıt versin” ifadelerini kullandı.

CUMHURİYETİ KURAN PARTİ NASIL GÜÇLÜ ORDU İSTEMEZ!
Seçim çalışmaları boyunca sevgi dili kullandıklarını söyleyen Arslan, ordu ve milli değerlere karşı oldukları algısının yaratılmaya çalışılmasına tepki göstererek, “Biz temiz bir dil kullanmaya çalıştık ve seçim sürecinde yapılanları bir cumhurbaşkanına yakıştıramadık. Biz hiç kimseye oy vermiyor diye suçlamadık ya da farklı konumlamadık. Onlara kötü söz söylemedik. O vermeyen vatandaştan hesap sorulmaz. Siyasetçi kendisinden hesap sorar, özeleştiri yapar. Ama maalesef büyük bir dezenformasyon, müthiş bir karalama vardı. Siyaset orduya, adliye, ibadethaneye girdi. Ordu, adliye ve ibadethaneye siyaset girmesin. Bu memlekette ibadethanelerde miting yapıldı. Şanlı ordumuzu gemisi seçim otobüsüne döndürüldü. Kalktılar ‘Bunlar İHA, SİHA istemiyorlar’ diye her yerde söylediler. İHA’yı yapanlara teşekkür ediyoruz. Ülkemizin savunması güçlensin. CHP iktidar olduğunda eğer bir ülkeyle savaş hali olduğunda taşla mı saldıracağız? Cumhuriyeti kuran parti nasıl güçlü ordu istemez! Savaş meydanlarında kurulan parti nasıl güçlü ordu istemez! Bu milletin parasıyla yapılanlar ortak değerimizdir. Bunlar siyasete alet edilmemeliydi. Bunlar üzerinden müthiş bir dezenformasyon yapıldı. Biz de diyoruz ki bu söylediklerini tamamını ispatlasınlar” ifadelerini kullandı.

İZMİR’DEKİ OYU 10 PUAN ARTIRACAĞIZ
Birinci turdan gerekli tüm mesajları aldıklarının altını çizen Arslan, az oy aldıkları bölgelerde kendilerini daha iyi anlatacaklarını ifade ederken İzmir’de oyları konusunda iddialı konuşarak şunları söyledi; “Biz üslubumuzu bozmayacağız. Çünkü bizim milletimize olan saygı ve sevgimiz bunu gerektirir. Bize oy vermeyenlerin de bizim başımızın üstünde yeri var. Vatandaşın vereceği karar milli iradedir. Biz milli iradeye son derece saygılıyız. Sayın Kılıçdaroğlu’nun seçim akşamı yaptığı konuşma ‘kimse bu işi oldu bittiye getirmesin, kimse atı alan Üsküdar’ı geçti demesin’ diye devletin kurumlarına bir uyarıydı. Bu da işe yaradı. Bu seçimin kazananı yoktur. 0-0’dan başlayan bir maç vardır. Ben bu seçimde sağduyu ve sevginin galip geleceğini düşünüyorum. Bizim sevgi dilimize karşı yapılan dezenformasyon şu an için biraz işe yaramış gibi görünüyor. Ama iki hafta içinde bu karalamaların doğru olmadığını biz anlatacağız. Biz bütün ilçeleri milletvekili arkadaşlarımızla paylaşacağız. Oy alamadığımız ya da sıkıntı yaşadığımızı düşündüğümüz bölgelere tekrar gideceğiz. Oy alamamanın kabahati vatandaşın değil siyasetçinindir. Biz neden oy alamadığımızın analizini yapıyoruz. Hızlı ve süratli bir şekilde sahaya çıkacağız. Biz burada 1 milyon fark attık ve o 1 milyonu daha da artıracağız. İzmir’de ikinci turda 10 puan daha ekleyeceğiz ve oyumuzu yüzde 73’lere çıkacağız. Cumhurbaşkanını İzmir’de aldığı oyunu daha da azaltacağız. Bu konuda kararlıyız, hazırız. Umutsuzluğa, enseyi karartmaya gerek yok. Biz savaş meydanların da kurulmuş bir partiyiz. İki satır dilekçeyle otel lobilerinde kurulmuş bir siyasi anlayış değiliz. Biz seçimden alacağımız tüm mesajları aldık ve o mesajlara uygun bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Kazanacağız. Taş atanlar değil kalp atanlar kazanacak.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.