TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arazi satışlarıyla gündemdeydi: Doğançay SİT alanı yapılaşmaya mı açılıyor?

Bayraklı’daki deprem rezerv konut alanı bitişiğinde bulunan Doğançay bölgesinin SİT derecesinde düzenleme yapıldı ve bölge “kontrollü kullanım alanı” ilan edildi. Karar, alanın yapılanmaya açılıp açılmayacağı soru işaretini akıllara getirdi

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2023 07:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Arazi satışlarıyla gündemdeydi: Doğançay SİT alanı yapılaşmaya mı açılıyor?

TENZİLE AŞÇI

Geçtiğimiz aylarda, bir holding tarafından imarı olmayan arsaları toplamasıyla gündeme gelen Bayraklı ilçesi Doğançay Mahallesiyle ilgili kritik bir gelişme yaşandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, deprem rezerv alanı ve İzmir Şehir Hastanesi bölgesinde kalan bölgenin SİT derecesinde düzenleme yaptı.

Alınan kararla birlikte 25. Grup Doğal SİT alanı bakanlık makamı oluruyla birlikte “Nitelikli Doğal Koruma Alanı ve Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil edildi.

Bölgenin SİT statüsünün kaldırılması ve “kontrollü kullanım alanı” ilan edilmesiyle birlikte rezerv konut alanı bitişiğinde bulunan Doğançay bölgesinin yapılamaya açılıp açılmayacağı sorusunu da akıllara getirdi.

ALIM İŞLEMLERİ BAŞLAMIŞTI

Bölge, geçtiğimiz aylarda Ankara merkezli bir holding, TOKİ’nin imara açacağı taşınmazların çevresindeki arsaları toplamasıyla gündeme gelmişti. Firmanın, TOKİ arazilerinin çevresindeki imar planı bulunmayan “taşlı tarla” niteliğindeki taşınmazları mülk sahiplerinden “kat karşılığı” satın almak için harekete geçtiği ileri sürülmüştü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.