TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Araştırmalarınızı MAXQDA yazılımı ile zenginleştirin

Kalitatif ve karma yöntem verileri için tasarlanmış bir yazılım programı olan MAXQDA, araştırmacıların en çok kullandığı yazılımlar arasında yer alıyor

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2023 07:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Araştırmalarınızı MAXQDA yazılımı ile zenginleştirin

“Uluslararası MAXQDA Lisanslı Profesyonel Eğitmen” kadrosuna Türkiye’den kabul alarak global başarı elde eden İSTAR Araştırma & Eğitim Danışmanlık Kurucu Ortağı ve Kalitatif Yöntemler Takım Lideri Fırat Yılmaz,  MAXQDA yazılımının kalitatif / karma yöntem araştırmalarının; doğru, etkin ve güvenilir biçimde yürütmesini sağlamak için önemli oladuğunu söylüyor. Her ay İSTAR Araştırma & Eğitim Danışmanlık çatısı altında 50’den fazla araştırmacıya “Online MAXQDA ile Nitel Veri Analizi” eğitimi verdiklerini belirten Yılmaz, aylık 100’den fazla analiz ve yazılım lisansı satışı yaptıklarını da ekliyor. Yılmaz son olarak MAXQDA yazılımı hakkında detaylı bilgi için tüm araştırmacıları https://istardanismanlik.com/ adresine davet ediyor. 

Fırat Yılmaz

Geniş Veri Yelpazesi

Görüşmelerden, odak gruplardan, çevrimiçi anketlerden, web sayfalarından, görsellerden, ses ve video dosyalarından, e-tablolardan, bibliyografik verilerden ve hatta Twitter tweetlerinden veri aktarma olanağı sunan MAXQDA ile materyalinizi gruplar halinde düzenleyebilir, benzer alıntıları birbirine bağlayabilir, çalışmanızı ekibinizin diğer üyeleriyle paylaşabilir ve karşılaştırabilirsiniz. Ayrıca projenizi her daim değiştirebilir ve kod sisteminizi tıpkı araştırmanız gibi genişletebilir veya rafine edebilirsiniz.   


Kodlayın ve Geri Alın

Verinizdeki önemli bilgileri; normal kodları, renkleri, sembolleri veya ifadeleri kullanarak farklı kodlarla işaretleme imkanı sunan MAXQDA, sürükle & bırak yöntemiyle hızlıca kodlayabilir veya arama kelimeleri için otomatik kodlama yapabilir ve düşüncelerinizi, memolar içindeki teorilerinizi projenizin herhangi bir öğesine eklenebilecek şekilde düzenleyebilirsiniz. Kodlanmış bölümleri tek bir tıklama ile hızlı ve verimli bir şekilde geri alabilir veya yeni teorileri test etmek ve geliştirmek için güçlü arama araçlarından faydalanabilirsiniz.

Nitel verilerinizi görselleştirin

Analiziniz veya yayınınız için olsun, MAXQDA’nın görsel araçları nitel araştırma için özel olarak hazırlanmıştır ve ayrıca literatür taraması için çok etkilidir. Bir metnin ana temalarını ve kullanılan veya özellikle kavram haritalarının oluşturulmasına izin veren MAXMaps’in grafiksel temsil olanaklarından yararlanan anahtar terimleri keşfetmek için kelime bulutlarıyla çalışabilirsiniz. 


QTT: İlgili içgörüleri toplayın ve yeni teoriler geliştirin

MAXQDA 2022, önemli görselleştirme, notlar, segmentler ve diğer analitik sonuçları toplamak için yepyeni ve yenilikçi bir çalışma alanı sunar! Yeni QTT, kodlamadan sonraki analiz aşamasında sizi destekleyecek ve ilgili bilgileri toplamak ve yeni teoriler geliştirmek için mükemmel bir alandır.

Temaların nicel değerlendirmesi

Nicel yönler de nitel bir araştırmada alakalı olabilir. Örneğin, kaynakları belge değişkenlerine göre sıralayabilir ve miktarları sıklık tabloları ve çizelgeleriyle karşılaştırın. Terimlerin nicel analizini ve anlamsal bağlamlarını daha da kolaylaştıran MAXDictio’nun sözcük sıklığı işlevlerini kaçırmayın.

İSTAR Araştırma & Eğitim Hakkında

Çeşitli istatistik eğitimleri başta olmak üzere veri toplama hizmeti sunan,  TÜBİTAK, BAP, Erasmus başta olmak üzere çeşitli projeler üreterek, müşterilerinin isteklerine göre amaca yönelik sorular hazırlayan, bunu anket formuna dönüştürebilen, güvenilir veri toplama yöntemini benimseyen, hedef kitleyi iyi belirleyen, istatistiksel analiz konularına hakim, eğitici, öğretici ve raporlama yapabilen bir istatistik & araştırma firmasıdır.
 
MAXQDA Hakkında

MAXQDA, akademik, bilimsel ve ticari kurumlarda bilgisayar destekli kalitatif ve karma yöntem verileri, metin ve multimedya analizi için tasarlanmış bir yazılım programıdır. Berlin, Almanya merkezli VERBI Software tarafından geliştirilmekte ve dağıtılmaktadır. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.