TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ara eleman sıkıntısına çözüm önerisi

Ara eleman sıkıntısının çözülmesi için meslek lisesi mezunlarının askerlikten muaf olması gerektiğine dikkat çeken Başkan Yorgancılar, “Köy enstitüsü neyse meslek liseleri o, bakış açımız bu. Türkiye’nin geleceği bu” dedi

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2022 08:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ara eleman sıkıntısına çözüm önerisi

NURETTİN BAKİ

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) eylül ayı olağan meclis toplantısını İzmir İzQ Girişim Merkezi’nde gerçekleştirdi. Odanın seçimlerinden önceki son meclis toplantısında meclis üyeleri yoğun ilgi gösterirken, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar önemli mesajlar verdi. Başkan Yorgancılar, “Seçim sürecine giriyoruz. Seçimler olup bitecek ama İzmir o kadar büyük değil. Herkesin hayatı bir yerde kesişiyor. Onun için birbirimizi kırmaya, çeşitli sözler vermeye ve bazı taahhütlerde bulunulması bizleri üzüyor. Benim için en önemli şey EBSO kurumunun zarar görmemesidir. Kimseyi taahhüt altında bulunmadan herkes yol haritasını çizmelidir. Ben de büyüklerimden öyle gördüm” dedi.

YORGANCILAR’DAN SİTEM!

Yorgancıların sitemi ise, Ekim ayındaki seçimlerde Mustafa Karabağlı’ya destek veren Cenk Karace’ye yönelik oldu. Karace’nin geçtiğimiz hafta Çiğli’deki Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Tolkar firmasının yeni tesisini açılışına atıfta bulunarak, “İzmir’de güzel şeyler oluyor. Bunlardan biri de Tolkar’ın yeni tesisi. Ben davet edilmediğim için katılmadım ama yine de tesisin İzmir’de olmasından dolayı kendilerine başarılı bir üretim süreci diliyorum” ifadelerini kullandı.

ASKERLİKTEN MUAF TUTULMALI

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde açılan TOBB ALOSBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin açılması üzerine konuşan Yorgancılar, ara eleman sıkıntısının çözülmesi için meslek lisesi mezunlarının askerlikten muaf olması gerektiğine dair önerilerde bulundu. Yorgancılar, ayrıca meslek liselerinin köy enstitüleri ile bir olduğunu belirterek, “Türkiye’deki en büyük ara eleman sıkıntısı kalkması için meslek lisesi mezunlarının askerlikten muaf olması lazım. Köy enstitüsü neyse meslek liseleri o, bakış açımız bu. Türkiye’nin geleceği bu. Bölgeyi yatırım cazibe merkezi haline getiren, liman, demir çelik, petrokimya ve karma kimya sektörlerinin bir araya gelmesinde ve geliştirilmesinde büyük emeği geçen ve okulun yapımında emeği olan ALOSBİ Başkanı Sayın Haluk TEZCAN ve Yönetim Kurulu Üyelerine buradan ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Üretimin merkezi OSB’lerimizde mesleki teknik liselerin açılmasını Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak çok önemsedik ve girişimlerde bulunduk. Bu talebimizi dikkate alan kıymetli Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu’na, bu okulu bölgemize kazandırdığı için çok teşekkür ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Dilerim bölge sanayisine ara eleman yetiştiren çok başarılı bir okul olur” diye konuştu.

KARABAĞLI: DERİN KONULARA GİRMEYECEĞİM

Yorgancılar’ın karşısında yeni dönemde EBSO Başkanlığı’na aday olan Mustafa Karabağlı söz aldı. Kürsüye çıkan Karabağlı, ‘derin konulara girmeyeceğim’ diyerek güncel gelişmelere dair yorumlarda bulundu. Karabağlı kürsüye çıktığında “Bugün buranın son meclisini yaşıyoruz. O yüzden söz aldım. Derin konulara girmeyeceğim. Geçen dönemde çip yatırımı gibi fikirlerimizi ortaya koymuştuk. Buna dair gözlemlerimizi anlatmak istiyorum. Bizi onurlandıran en büyük gelişme buna dair attığımız adımlar. Bu yola her türlü katkıyı koymaya hazırız. Ecole 42’nin ne kadar önemli olduğunu yeniden söylemek istiyorum. Ecole 42’de yaşanan yer sorunu için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le görüştük. Önümüzdeki süreçte gelişmeler yaşayacağız buna dair. Önümüzdeki dönemde küçük sermaye küçülüyor, büyük sermaye büyüyor. Ortak satın alma gücümüzle daha iyi yapabileceğimizi düşünüyorum. Ortak finans kaynağı EBSO güç birliği gibi projelerimiz var. EBSO’ya emeği geçmiş tüm başkanlara minnet duyuyorum. Önümüzdeki dönemde bu çatı altında görüşmek isterim. Teşekkürlerimi sunuyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.