TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya'da çöken tramvay hattı tamirinde sona gelindi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Doğu Garajı-Meydan arasında kalan tramvay hattının alt yapısındaki çökmeler nedeniyle başlattığı onarım çalışmasında sona gelindi

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2023 09:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Antalya'da çöken tramvay hattı tamirinde sona gelindi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli ulaşım hatlarından birisi olan Doğu Garajı - Meydan durakları arasındaki yedi arıklar bölgesindeki tramvay hattında önemli bir onarım çalışması başlattı. Tramvay hattının yapıldığı dönemde hattın geçeceği alanın altının tam doldurulmaması ve sıkıştırma işleminin yapılmaması nedeniyle yeraltı suyuna ve zamana bağlı olarak çökme meydana geldi. Antalya Büyükşehir Belediyesi işletme güvenliğinin tam olarak sağlanması için zaruri bir onarım çalışması başlattı. Üzerinden tramvay hattı geçen alanda ekipler ev yıkıntıları bulundu.

"Zemin güçlendirildi"

Yeraltında çökmelerin giderilmesi amacıyla ekipler, Meydan-Doğu Garajı arasındaki hat bölgesinde yerin altındaki sert zemine ulaşıncaya kadar kazı yaptı. Zemin yeniden doldurularak, alt yapısı güçlendirildi. Onarım çalışmasının yapıldığı bölgede yeniden raylar döşenerek, elektrik altyapısı yenilendi. Sıcak asfalt dökülen bölgede trafik kontrollü şekilde sağlanıyor. Büyükşehir ekipleri Meydan-Doğu Garajı arasındaki çalışmayı kısa süre içerisinde tamamlayarak, hattı yenilenen haliyle sağlıklı ve güvenli bir şekilde kullanıma açılacak.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Antalya Kepez Devlet Hastanesine yeni otopark

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.