TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İYİ Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nesrin Ünal kimdir?

Nesrin Ünal Kimdir? Nesrin Ünal’ın hayatı. Nesrin Ünal aday m? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2024 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2024 17:21
Kaynak: HABER MERKEZİ
İYİ Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nesrin Ünal kimdir?

Siyasi gündemin son derece önemli olduğu ülkemizde, yaklaşmakta olan yerel seçimler büyük dikkat çekiyor. Partilerin adaylarını açıklamaya başladığı bugünlerde vatandaşlar, yoğun bir şekilde partilerden gelen açıklamaları inceliyor. İYİ Parti’nin de diğer partiler gibi adaylarını açıklamaya başladığı bu dönemde, Antalya Belediye Başkan adayının kim olacağı sorusu gündeme geldi. Bu kapsamda Nesrin Ünal kimdir ve Nesrin Ünal aday mı sorularının yanıtlarını, haberimizin devamında sizin için derledik.

Dr. Nesrin Ünal kimdir?

1961 yılında Ankara’da dünyaya gelen Nesrin Ünal, Eskişehir’de bulunan Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından Antalya Devlet Hastanesi’nde göreve başladı. Burada dahiliye uzmanı olarak çalışmalarını sürdürdü. Evli ve 3 çocuk annesi olan Nesrin Ünal, siyasi hayatın içerisinde faaliyetlerini sürdürüyor.

Nesrin Ünal siyasi kariyeri

Milliyetçi hareket Partisi (MHP) 21. Dönem Antalya Milletvekili olarak seçilerek Türkiye büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Antalya halkını temsil eden Nesrin Ünal, 8 Ekim 2002 tarihinde MHP ile olan çalışmalarını sonlandırdı ve partiden istifa etti. Nesrin Ünal İYİ Parti ile siyasi yaşamına devam etme kararı aldı. 2023 yılına yapılan Türkiye genel seçimlerinde İYİ Parti’den milletvekili adayı oldu. Ancak seçim sonucu açıklandığında kazanamadığı ortaya çıktı. Nesrin Ünal milletvekili olamadı, fakat bu sonuç onun siyasi faaliyetlerini durdurmadı. Nesrin Ünal İYİ Parti bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Nesrin Ünal aday m?

31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan Türkiye yerel seçimlerinde İYİ Parti’nin Antalya Belediye Başkan adayı Nesrin Ünal oldu. Nesrin Ünal Antalya belediye başkanı olabilmek için İYİ Parti ile çalışmalara başladı.

İYİ Parti büyükşehir belediye başkan adayları

Manisa – Gürhan Özcan

Adana – Ayyüce Türkeş

Antalya – Nesrin Ünal

Kayseri – Kazım Yücel

Samsun – İmren Nilay Tüfelçi

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.