TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya'da kiracıya 'elektrik sayacı' zulmü

Antalya'da yaşayan bir aile, ev sahibinin evi boşaltmaları için elektrik saatini söktüğünü söyledi

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2023 08:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Antalya'da kiracıya 'elektrik sayacı' zulmü

Muratpaşa ilçesi Yeşilova Mahallesi’nde 2 katlı bir müstakil evin alt katında 4 yıldır kirada oturan Hatice Atlı, bir süre önce kira ücretini yüzde 100 arttırdı. İddiaya göre buna rağmen evi boşaltmalarını isteyen ev sahibi, geçtiğimiz çarşamba günü hem üst hem alt katın elektrik sayacını, yandaki bir depoya taşıdı. Bununla da yetinmeyen ev sahibi, kiracısının sigortasını kapatıp, depoya girilmemesi için kapıya 2 asma kilit vurdu. 40 dereceyi bulan sıcak havada 3 gündür elektriksiz kalan Atlı ve ailesi sorunlarının bir an önce çözülmesi için yetkililerden yardım istedi. Polis ekipleri de elektrik sayacının söküldüğüne dair tutanak tuttu.

"Kiramızı düzenli şekilde ödüyoruz"

Son dönemde yaşananları anlatan 4 çocuk annesi 30 yaşındaki Elif Atlı, 4 senedir oturdukları evin kirasını düzenli olarak ödediklerini söyledi. Ev sahibi ile aralarında sözleşme olmadığına değinen Atlı, "Başka bir yerde kiracıydım ama ev sahibimiz, tanıdık olduğu için bizim oturmamızı istedi. Biz de geldik. Ev sahibimizin annesi vardı, yaşlı ara ara onunla da ilgileniyorduk. Düzenli şekilde kiramızı ödüyorduk. Faturaları biz yatırıyor, kiradan kalan kısmı onlara veriyorduk. Anne öldükten sonra bizim evden çıkmamız istenmeye başlandı. Eşim pazarcı, ben serada çalışıyorum. Düzenli şekilde kiramızı ödüyoruz, daha önce elden ödediğimiz kira bedeli için IBAN numarası isteyince bizi evden çıkarmak istediğini söyledi" diye konuştu.

kiracı karanlık

"Depoya aldırdı"

Bunun ardından olayların başladığını anlatan Atlı, "Biz çıkmayacağız demiyoruz, ev arıyoruz. Bu mahallede ev tutmak zorundayım, burada çalışıyorum, çocuklarımın okulu var. Her düzenim bu mahallede. Kent merkezindeki evlerin kiraları da çok yüksek. Ödeyemeyeceğim eve neden kiraya oturayım. Kendime uygun bir ev arıyorum. Ama ev sahibi eziyet ediyor. Geçtiğimiz çarşamba günü geldi özel bir elektrikçiyle elektrik saatini söktürdü ve depoya aldırdı. Bugün de geldi şalteri kapattı. Gerekli yerlere müracaat ettik. Polis merkezine gittik. Elektriğimiz açılmadı. Bir anda ev bulup nasıl çıkacağım. Hava sıcak, bugünün şartlarında bir günde nasıl taşınırsınız" dedi.

"Mağdur olduk"

3 gündür karanlıkta kaldıklarının altını çizen Atlı, "Mecburiyetten karanlıkta yaşıyoruz. Buzdolabımda etim, sebzelerim, kahvaltılık malzemelerim, ilaçlarımız var. Bozulmak üzere. Klima da açamıyoruz. Mağdur olduk. Elektriğimi 2 gündür açtıramıyorum. Herkesin vicdanına kalmış. Bunlar insanlığa yakışmayan davranışlar" dedi.

Öte yandan, ev sahibi ise konuyla ilgili açıklama yapmak istemedi.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Antalya semt pazarları

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.