TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antakya Medeniyetler Korosu depremzedeler için konser verdi

İzmir Büyükşehir'in depremzedeler için başlattığı “Bir Kira Bir Yuva” kampanyası kapsamındaki konserde Antakya Medeniyetler Korosu seyirciyle buluştu

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2023 08:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Antakya Medeniyetler Korosu depremzedeler için konser verdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedeler için başlattığı “Bir Kira Bir Yuva” kampanyasına destek vermek üzere dayanışma konseri veren Antakya Medeniyetler Korosu İzmirlilere duygu dolu anlar yaşattı. Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'ndaki konseri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Başkan Vekili Mustafa Özuslu ve yüzlerce İzmirli dinledi. Koro, depremlerde kaybettiği üyeleri Mehmet Özdemir, Gizem Dönmez, Hakan Samsunlu, Pınar Aksoy, Fatma Çevik, Müge Mimaroğlu ve Ahmet Fehmi Ayaz'ın anısına şarkılar seslendirdi. Koroya konuk sanatçı ve Hatay’da ailesinden pek çok kişiyi kaybeden Uğur Aslan ile İzmir Anadolu Kadınları Korosu da eşlik etti. Konserin başlamasından 4 dakika 17 saniye sonra şarkıya ara veren koro, "Sesimi duyan var mı?" diye seslendi.



HEPİMİZİN BİR YARISI EKSİK

Koro şefi Yılmaz Özfırat’ın davet ettiği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise deprem nedeniyle büyük acıların yaşandığını hatırlatarak, "Yasımız çok büyük. Bu toprakların üzerinde yaşayan hiç kimse hayatının sonuna kadar bu acıyı unutamayacak. Bundan sonra hepimizin bir yarısı eksik" diye konuştu.

EN MUHTEŞEM PROJE İZMİR'DEN
Koronun şefliğini üstlenen Yılmaz Özfırat, konsere gelen ve dayanışmaya katkıda bulunan İzmirlilere teşekkür ederek, “Antakya Medeniyetler Korosu'ndaki depremzedeler Türkiye'nin farklı şehirlerine dağıldı. Bizler depremzedeyiz. Depremin üzerinden 2 aydan fazla zaman geçti. Türkiye'nin çok farklı yerlerine gittik. Ben İzmir'e geldim. İzmir'de görüştüğüm depremzedelerde şunu gördüm ki İzmir halkı çok insana yardım etti. Depremin 8. saatinde enkazdan çıkarıldım. Deprem bölgesinde kalmış biri olarak söylüyorum, birilerinin şov yapıp televizyonlara çıktığı zamanlarda sağımda solumda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ekiplerini görüyordum. Tunç Soyer’in hakkı ödenmez. Tunç abi iyi ki varsın. Türkiye tarihindeki en muhteşem projeyi Bir Kira Bir Yuva ile bence İzmir yürütüyor. O erzaklar, o kıyafetler, Allah bin kere razı olsun. İşte siz bugün bu konsere gelerek öyle bir iyilik yapıyorsunuz ki bir ailenin 3 aylık kirasını ödüyorsunuz” dedi.



TEŞEKKÜR EDERİM

Tunç abi diyerek sözlerine başlayan sanatçı Uğur Aslan, “Önderliğini yaptığınız proje çok kıymetli. Kudretiniz içerisine sığdırdığınız merhametiniz için teşekkür ediyorum.  Dayanışmanın tarifinin yapıldığı bir dönemden geçiyoruz. Hayat, öznenin artık insan olduğu bir noktaya getirdi ve doğa onun içerisine tıkıştırılmış her şeyi kustu. Bir kez daha anladım ki aslında eşyalar kullanılmak için var, sevilesi şeyler insanlar, canlılar ve doğaymış. Sizden ricam lütfen artık eşyaları sevmeyin” dedi.

DEPREMİN YARALARI KONSERLE SARILIYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen konsere gidemeyenler de 50 lira tutarındaki katılımsız bilet seçeneğiyle dayanışmaya katkıda bulundu. Konserin geliri Bir Kira Bir Yuva kampanyasına aktarıldı.
Medeniyetler arasında köprü oluşturmak ve kadim kent Hatay'ın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla 2007'de farklı din ve mezheplere mensup sanatçılarla kurulan koro, depremde yıkılan şehirlerde yaraların sarılması için dayanışma konserlerinde sanatseverlerle buluşuyor. Koro, 2012 yılında Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmiş ve 2019-2020'de Kültür Bakanlığı Özel Ödülü almıştı. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.