TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anadolu’nun bağımsız kitapçıları 9. yıl için bir araya gelecek

Yıllık yayıncılık konferansı Zeynep Cemali Edebiyat Günü dokuzuncu yılında, kitaplara ve edebiyata emek verenleri yeni bir gündemle bir araya getiriyor. Anadolu’nun ve kültürümüzün nabzını tutan yazarlar, 2020 yılında yayıncılığı bekleyen meselelere işaret edecek

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2019 11:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Anadolu’nun bağımsız kitapçıları 9. yıl için bir araya gelecek
SULTAN GÜMÜŞ
5 Ekim’de Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenecek olan yıllık yayıncılık konferansı Zeynep Cemali Edebiyat Günü dokuzuncu yılına girdi. 2011’den bu yana yayıncılık sektörünün güncel ve ortak meselelerinin ele alındığı konferansa edebiyatçılar, yayıncılar, editörler, çevirmenler, tasarımcılar, illüstratörler, akademisyenler, telif ajansları, kitapçılar, dağıtımcılar, sivil toplum kuruluşları, kütüphaneler ve medyadan yetkililer katılıyor. Kadir Has Üniversitesi’nin Cibali Kampüsü’ndeki edebiyat dolu güne ve sektörel konferansa katılmak için gunisigikitapligi.com adresindeki online kayıt formunu doldurmak gerekiyor.
Murathan Mungan kapanış konuşmasıyla, Leyla Ruhan Okyay açılış konuşmasıyla bu edebiyat dolu günü onurlandırıyorlar. Faruk Duman, Seçkin Selvi, Murat Yalçın ve Sevengül Sönmez gibi edebiyatımızın değerli isimleri çeviriden editörlüğe, yazarlıktan eleştiriye kadar birçok konuya ilişkin özgün yorumlarını dillendirecekler.
KÜLTÜRÜMÜZÜN NABZINI TUTAN YAZARLAR
Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, sektörün 2019 başlıklarını değerlendirecek, 2020 yılında yayıncılığı bekleyen meselelere işaret edecek. KONDA Araştırma ve Danışmanlık Genel Müdürü Bekir Ağırdır, siyasi, ekonomik ve toplumsal koşulların yayıncılığa, kültür sanat ortamına yansımalarını güncel verilerin ışığında yorumlayacak. Son 10 yılda sayıları giderek azalan, kültür sanat üretiminin ve okuma kültürümüzün nabzını tutan Anadolu’nun bağımsız kitapçıları merak edilenleri yayıncılık konferansında yanıtlayacak.
Edebiyat günü, 2019 Zeynep Cemali Öykü Yarışması’nda dereceye giren genç öykücülerin usta yazarlarla tanışacağı ödül törenine de ev sahipliği yapacak. Yarışmanın Proje Başkanı Müren Beykan, törendeki konuşmasında Türkiye’nin dört bir yanından bu yıl gelen öyküleri yorumlayacak.

***KUTU***
YAYIN PROGRAMI
08.30 - Kayıt ve ikram
09.45 - Açılış
10.00 - LEYLA RUHAN OKYAY Açılış Konuşması
10.15 - KENAN KOCATÜRK Yayıncılığın Krizle İmtihanı
10.40 - SÖYLEŞİ - SEÇKİN SELVİ, MURAT YALÇIN Edebiyatın Çeviri Durağı
11.25 - Kahve molası
11.55 - PANEL - Anadolu Kitapçıları Konuşuyor BÜLENT ATEŞ, İSMAİL KÜN, ZEKİ ŞEVLİ, BANU ÜNAL
13.05 - ÖDÜL TÖRENİ - Zeynep Cemali Öykü Yarışması 2019
Dr. MÜREN BEYKAN 2019 Sonuçları
13.25 - Öğle yemeği
14.25 - SÖYLEŞİ - FARUK DUMAN, SEVENGÜL SÖNMEZ Yazarın Boy Aynası
15.05 - BEKİR AĞIRDIR Verilerin Işığında Bir 2020 Öngörüsü
15.30 - MURATHAN MUNGAN Kapanış Konuşması


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.