İYİ Parti İzmir’de devir teslim: Bezircilioğlu’ndan çarpıcı mesajlar!

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’na seçilen Sinan Bezircilioğlu görevi Hüsmen Kırkpınar’dan devraldı. İl binasında düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Bezircilioğlu, sürece ilişkin çarpıcı mesajlar verdi

Haber Giriş Tarihi: 09.07.55037 07:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.55037 07:40
ilksesgazetesi.com

ÇAĞLA GENİŞ

İYİ Parti İzmir’de Hüsmen Kırkpınar’ın milletvekili aday adaylığı için aldığı istifa kararı sonrası yeni il başkanı belli oldu. Geçtiğimiz Pazar günü Celal Atik Spor Salonu’nda gerçekleşen 3. Olağan İl Kongresi’nde nefes kesen bir yarışa sahne olurken, rakibi Ülkü Doğan’ı 14 oy farkla geride bırakan Sinan Bezircilioğlu İYİ Parti İzmir’in yeni başkanı oldu. Mazbatasını alarak resmen göreve başlayan Bezircilioğlu için partililerin katılımıyla İl Binası’nda devir teslim töreni yapıldı.

İZMİR ‘İYİ’ OLACAK

“Bugün geleceğin ilk günü” sözleriyle konuşmasına başlayan İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, “Hepimiz ortak bir gelecek için bugünden itibaren hep beraber birlik ve beraberlik içerisinde tek bir aile olarak yolumuza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Çok güzel, çok nezih ve çok verimli bir kongre dönemi oldu. Teşkilatlarımız bu dönemde dinamizm kazandı. Parti için hareketlilik had safhaya ulaştı. Bundan sonra bu dinamizmi bu hareketi bu enerjiyi iyi parti ailesi olarak mayıs ayında yapılacak genel seçimler öncesi sahaya yansıtarak iyi partimizi İzmir’de birinci parti yapmak en büyük hedefimizdir. Bunu sahada başaracak olan kıymetli teşkilatlarımızdır. Biz her zaman şunu söyledik. Partimizi ayakta tutan partimizi omuzlarında yükselten teşkilatlarımızın emrinde olacağız. Bu parti iktidara teşkilatlarımızın omzunda yürüyecektir. He beraber birlik ve beraberlik içerisinde yeni dönemde herkesi kucaklayarak İzmirli hemşerilerimizi kucaklayarak iktidara yürüyeceğiz. Yeni dönemin partimize İzmir’imize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Allah utandırmasın, mahcup etmesin. İzmir iyi olacak, Türkiye iyi olacak” dedi.

KENDİSİNE SEVGİMİZ SONSUZ

TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’nun il kongresinde kendisi için sarf ettiği “Kendisini görmedim, tanımıyorum” sözlerine yanıt veren Bezircilioğlu, “Müsavat Abimiz bizim vekilimiz ve grup başkan vekilimizdir. Kendisine saygımız, sevgimiz sonsuzdur. Kongre atmosferi içinde söylenen sözler orada kalmıştır. Tabiî ki birlikte çalışacağız, beraber olacağız İzmir için el ele verip en güzelini iyi partiyi birinci parti yapmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Osman Kibar, Buhran Özfatura dönemlerini İzmir yeniden tanıyacak” diye konuştu.

EKİBİMİZLE ZİYARET EDECEĞİZ

İYİ Parti Lideri Meral Akşener ile yakın zamanda bir araya geleceklerini söyleyen Bezircilioğlu, “Kendisiyle kongreler tamamlandıktan sonra bir araya geleceğiz. Ziyaret edeceğiz ekibimizle beraber. Kendisine İzmir’in anahtarını teslim etmek için var gücümüzle çalışacağımızı ileteceğiz. Biz bir aileyiz, aile içinde kongre sürecinde tatlı rekabet vardı ama bunu kongre sürecinde bırakıyoruz. Biz artık aile olarak yeniden tek yumruk olarak bir araya gelip yolumuza devam edeceğiz. Tek yumruk olarak yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ İLE DAHA İYİ HİZMET GELECEK

Bezircilioğlu, “Önümüzde çok kısa bir süreç var seçim için. İvedilikle teşkilatlarımız ilçe başkanlarımızla bir araya gelip durum değerlendirmesi yapacağız. Genel seçimlere biran önce hazırlık yapıp, sahaya çıkmak için altyapı oluşturacağız. Önümüzdeki seçime Millet İttifakı olarak gireceğiz. Bizim öncelikli hedefimiz ittifak ile beraber mevcut iktidarı siyaseten emekli etmek ve Türkiye’de yeniden güçlendirilmiş parlamenter sistemi tesis etmek, Türkiye’mizi tekrar eski güzel düzene döndürmektir. Tabii ki Millet İttifakı ile hareket ediyoruz, ama bu bizim birinci parti olma hedefimize bir engel teşkil etmez. İzmir şu an belediye hizmeti görüyor ama İYİ Parti belediyeleri aldığında daha iyi hizmet göreceğini temin ediyorum. En kısa zamanda görevlendirmeleri yapacağız. Kaybedecek vakit yok, ülkemiz çok önemli bir seçime giriyor. Bu işin şakası yok. Bir dakika bile kaybetmeden sahalara inmemiz gerekiyor” açıklamasını yaptı.

HEPİNİZ HAKKINIZI HELAL EDİN

Düzenlenen devir teslim töreninde konuşan İl Eski Başkanı Hüsmen Kırkpınar ise, “Bugün yeni bir dönem başlıyor. Kongremizde iki kardeşimiz yarıştı; bunlardan Ülkü Hanım benim birlikte çalıştığım il başkan yardımcısı arkadaşımdı. Bir diğer aday ise baş danışmanlığımı yapan Sinan kardeşimdi. Delegenin iradesi 14 oy farkla Bezircilioğlu’nu seçmiş oldu. Kendisini tebrik ediyorum, yeni görevinde birlikte çok büyük işler başaracağını, bu başarısının da İzmir’de yeni bir döneme damga vurmak olduğunu düşünüyorum. Önümüzde iki önemli seçimi karşılayacaklar. Büyüğü cumhurbaşkanlığı ve parlamento yenileme yani milletvekili seçimi.10 ay sonra da yerel seçimleri olacağın tarih olacak. İki büyük seçimin sonucu etkileyecek kadrolarımız oluştu. Bu kadroları iki büyük seçim bekliyor. İl başkanımıza ve kongreleri tamamlayan ilçe başkanlarımıza sonsuz güveniyorum. Hepsi mücadele insanı... İzmir’de birinci parti, Türkiye’de birinci parti olacağız inşallah. Hepimizin eşi, çocukları var ama hiçbir sosyal alan ya da mücadele ettiğiniz yoğun çaba harcadığınız alan siyaset kadar meşakkatli değildir. Kurucu olarak geldim il başkanlığı yaptım; bu sürede hem bir eş hem de anne olarak eşim Figen Kırkpınar, 5 yıl boyunca en büyük destek aldığım kişidir. Kendilerine de huzurunuzda teşekkür ediyorum. Hepiniz hakkınızı helal edin” dedi.

ÖNCE ABİM, SONRA BAŞKANIM...

Bezircilioğlu ise, “Önce abim, sonra başkanım... Ben senden çok şey öğrendim, yönetiminde çalışmaktan gurur duydum. Yükselttiğin çıtayı daha yükseklere taşımak için elimden geleni yapacağıma ant içiyorum. Seni de çok güzel yerlerde görmek istiyoruz. Hakkını helal et” ifadelerini kullandı.