MAREV’in burs gönüllüleri ödüllendirildi

Mardin Eğitim ve Dayanışma Vakfı Bakırköy Şubesi’nce düzenlenen kahvaltılı toplantıda, burs gönüllülerine plaket verildi

Haber Giriş Tarihi: 05.11.47121 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.47121 16:23
ilksesgazetesi.com

MÜSLÜM AKTÜRK / İSTANBUL

MAREV (Mardin Eğitim ve Dayanışma Vakfı) Bakırköy Şubesi, güzel bir etkinliğe daha imza attı. 130 öğrenciye burs sağlayan gönüllüler, Midmar Otel’de düzenlenen kahvaltılı toplantıda ödüllendirildi.

Mardinli olan Midmar Otel’in sahibi Sabahattin Fidan’ın ev sahipliğini yaptığı toplantıya MAREV Bakırköy Şubesi yönetimi eşleriyle birlikte katıldı. Burs alan bazı öğrencilerin de yer aldığı toplantının açılış konuşmasını yapan MAREV Bakırköy Şube Başkanı Mehmet Beşir Bilgin, iki yıldan beri bu görevi sürdürmekte olduğunu belirterek, bu dönem içinde gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlattı. Geçen yıl 70 öğrenciye burs verdiklerini hatırlatan Bilgin, hayırsever işadamlarının ve diğer gönüllülerin katkısıyla bu sayısı bu yıl ikiye katladıklarını söyledi. Kalkınmanın temelini eğitimin oluşturduğunu vurgulayan Başkan Beşir Bilgin, “Bu nedenle Mardin’in eğitimini çok destekliyoruz. Bugün burada eğitime destek veren gönüllüler ile eğitim alan öğrencilerimizi tanıştırmak, kaynaştırmak istedik. Davetimize icap eden bütün konuklarımıza teşekkür ediyoruz” dedi. Bilgin, MAREV Genel Merkezi’ni de kendilerine sağladıkları imkandan dolayı kutladı ve teşekkür etti.

MAREV Bakırköy Şube Başkan Yardımcısı Memduh Bozan ise yaptığı açıklamada, başarının en önemli maddesinin eğitim olduğunu vurgulayarak, “Eğitimli kadrolarla Mardin’imizi ve ülkemizi dünyanın en önemli şehirleri ve ülkeleri arasına getirebiliriz. Bunun için hepimize önemli görevler düşüyor. Bu bilinçle burs sağlayan başkanımıza, yönetim kurulumuza ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

İYİ VATANDAŞ OLUN

MAREV Genel Başkanı Fethim Tahincioğlu da, kahvaltıda yer alan öğrencileri ayakta alkışlattıktan sonra yaptığı konuşmada, Bakırköy Şubesi Başkanı Beşir Bilgin ve yönetim kurulunu tebrik etti. Bakırköy Şubesi’nin önemli bir çalışmaya imza attığını belirten Tahincioğlu, “Vakfımızı adı eğitim ve dayanışma vakfıdır. Eğitim, ön planda tuttuğumuz etkinlikler içindedir. Bu konuda Bakırköy şubesi ile yalnız değiliz, Ankara’daki şubemizle aynı duygularla birlikte eğitime destek veriyoruz. Arzumuz doğduğumuz topraklara daha faydalı olmak bu nedenle gençlerimizin daha iyi yetişmesini sağlamaktır” dedi.

Gençlere de seslenen MAREV Genel Başkanı Tahincioğlu, şunları söyledi: “Biz vakıf olarak karşılık beklemeden desteğimizi sunuyoruz. Ancak, ailenizi, devletinize, milletinize karşı iyi bir vatandaş olmanızı istiyoruz.  İyi bir vatandaş olduktan sonra size de bu konuda ileride görev düşecek, siz de başkalarına yardım edeceksiniz.”

Konuşmalardan sonra burs veren gönüllüler plaketlerle ödüllendirildi. Ressam İsmet Yedikardeş’in yaptığı bir tablo da ev sahibi Sabahattin Fidan’a hediye edildi.

PLAKET ALAN İSİMLER

Plaket alan gönüllülerin isimleri şöyle: Yunus Kalaycıoğlu, Nihat Bilgin, Meral Beşenk, Numan Yedikardeş, İsmet Yedikardeş, Kadircan Keskinbora, Zafer Karataş, Sabahattin Fidan, Ziver Aris, Abdulrezzak Dabakoğlu, H. Beşir Bilgin, Memduh Bozan, Sadettin Aygüler ve Gülderen Kavak Yıldırım.