Mardin, İstanbul’da görücüye çıkıyor

MARDİNFED (Mardin Dernekleri Federasyonu) Mardin’in tanıtımına yönelik önemli bir kültür projesine daha imza atıyor. Dinlerin ve dillerin şehri Mardin 05-08 Şubat 2015 tarihlerinde Feshane’de düzenlenecek etkinlikle İstanbul’da anlatılacak.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.47061 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.47061 14:20
ilksesgazetesi.com

Müslüm AKTÜRK / İSTANBUL

İstanbul’daki Mardin Dernekleri’nin bir süre önce kurduğu MARDİNFED, kentin tanıtımına yönelik önemli bir etkinliğe daha imza atıyor. Böylece, 22-25 Ocak 2015 tarihlerinde düzenlenen uluslararası EMITT Fuarı’ndan sonra Mardin bu kez Feshane’de İstanbullulara anlatılacak.

MARDİNFED Genel Başkanı İbrahim Biter, söz konusu etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “5-8 Şubat tarihleri arasında yapacağımız ‘DİNLERİN VE DİLLERİN ŞEHRİ MARDİN’ tanıtım günleri ile İstanbul’daki insanlara anlatmak, tanıtmak, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda katkı sağlamakla birlikte sevgi köprüleri kurmayı amaçlıyoruz. İnanç, tarih ve kültür turizminin kadim şehri Mardin, öyle ya bütün illerin tanıtım günleri oluyor da Mardin neden yoktu? İşte biz de bu amaçla yola çıktık, Allah bizi utandırmasın.” dedi.

MARDİN’İN MARKA DEĞERİ YÜKSELTİLECEK

MARDİNFED öncülüğünde Mardin Valiliği, İlçe Kaymakamlıkları, Mardin Büyükşehir Belediyesi, Artuklu Üniversitesi, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Organize Sanayi Bölgesi, Mardin Sanayi ve Ticaret Odası, Mardin Turizm ve Otelciler Derneği, İlçe Belediye Başkanlıkları, Kültür ve Turizm Müdürlükleri ve birçok kuruluşun İstanbul Feshane’de yapılacak Mardin Tanıtım Günleri etkinliğine destek sağlayacağını belirten Biter, şöyle devam etti: “Mardin Tanıtım Günleri’nin inanç, tarihsel ve kültürel zenginliklerin yanında yemek kültürünün tanıtılması açısından çok önemlidir. Mardin’in dışarıda Türkiye’de ve Dünya’da gerçek manada tanıtılması, bu etkinliklerin Mardin’in marka değerini yükseltmek, tarımsal ve hayvansal ürünlerle birlikte organize sanayi bölgesindeki sanayici, ticaret ve hizmet sektöründeki ürünler için yeni pazarlar oluşturmak, firmaların kurumsal kimliklerini güçlendirmek hedefimiz olacaktır. Mardin, Türkiye genelinde birçok şehirden inanç, tarih ve kültür turizmi anlamında daha fazla değere sahiptir. Marka şehri tanıtmak ve turizm potansiyelini pazarlamak öncelikli hedefimiz olacaktır. Dinlerin ve dillerin şehri geçtiğimiz yıllara göre daha fazla turist almaya devam ediyor, amacımız bu sayıyı her yıl daha yukarıya çıkartmak olacaktır.”