Kontrolü elinize alın

‘Güvenli Sürüş Eğitimi’ ile kontrolü elinize alın sloganıyla hizmet veren ve 245 dönüm arazi üzerine kurulu olan İzmir Ülkü Yarış Pisti, 1997 yılından günümüze çeşitli organizasyonlarla yarış severlere hizmet veriyor

Haber Giriş Tarihi: 18.12.46491 04:20
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.46491 04:20
ilksesgazetesi.com

DİLEK BAKIRKAYNAK

2010 yılı itibarıyla farklı bir işletmecilik ve hizmet anlayışıyla, gözle görülür fark yaratan bu gelişmiş spor kompleksinin içinde; 2 bin 186 metre uzunluğunda otomobil ve motosiklet yarışları için asfalt pist, üç ayrı go-kart pistinin yanı sıra, paintball sahası, 28 adet pist dükkanı, farklı ölçülerde özel teşhir alanlarını kapsayan fuar alanı, VIP salonu, açık ve kapalı tribünler, 528 metrekare kapalı kafeterya ve eğitim salonları da yer alıyor.

İstanbul Park’tan sonra Türkiye’nin en uzun yarış pisti olan İzmir Ülkü Yarış Pisti, uluslararası, ulusal ve mahalli otomobil, motosiklet ve karting yarışlarına ev sahipliği yapmasının yanı sıra; pistte karting, motosiklet, otomobil yarış eğitimleri, çeşitli seviyelerde bireysel ve şirketlere yönelik Sürüş Teknikleri Eğitimi veriliyor.

İLERİ SÜRÜŞ EĞİTİM PROGRAMI

İleri Sürüş Teknikleri eğitiminin amacı daha güvenli ve kontrollü araç kullanabilmenizi sağlamak. Alacağınız eğitimde virajlara doğru giriş, hızlı ve güvenli çıkış teknikleri, en üst limitlerde virajlara nasıl girilip çıkacağı, doğru fren, viraj girişi, apeks ve viraj çıkışının eğitimine yönelik uygulamalar yapılmakta. Türkiye Pist Şampiyonu eğitmen pilotu Ümit Ülkü tarafından Honda Type-R, WV Polo ve Fiat Siena yarış araçlarla ileri sürüş eğitimi veriliyor. Bir gün boyunca alacağınız eğitim sonunda TOSFED ile Gençlik ve Spor Bakanlığı onaylı sertifikanıza sahip olacaksınız. Eğitim sonunda almış olduğunuz sertifika ile Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’ndan pist yarışlarına katılmak için lisans çıkartma hakkını kazanacaksınız.