Son seçim turu

CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, genel seçime iki gün kala İzmir'de 8 ilçeyi dolaştı. Seçim vaatlerini anlatan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, partililere CHP'ye oy vermeyen birini de yanlarında sandığa götürmeleri çağrısında bulundu

Haber Giriş Tarihi: 09.04.47398 19:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.47398 19:40
ilksesgazetesi.com

ANILYIKGEÇ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, genel seçime iki gün kala İzmir'de 8 ilçeyi dolaştı. Dün sabah saatlerinde partililer tarafından İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda karşılanan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, sonra Menderes, Torbalı, Selçuk, Ödemiş, Bayındır, Kemalpaşa, Aliağa, Çandarlı ve Dikili’yi ziyaret etti.

Partililerin yoğun ilgisi eşliğinde seçim otobüsüne binen Kemal Kılıçdaroğlu'nun başta partisinin yerel seçimlerde kaybettiği ilçeler olmak üzere durup dinlenmeden dolaştı. Seçim otobüsü üzerinden Menderes Meydanı'nda Mendereslileri selamlayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, programının yoğunluğu nedeniyle sadece 5 dakika hitap etti. CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Mendereslilere ilk mesajı, “Umudumuzla sandığa gidip oy kullanacağız. Yaşanacak bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz. Hepinize inanıyorum, güveniyorum, seviyorum. Bu ülkeye bayrağıma hizmet edeceğim. Benim saray ve köşeyi dönme merakım yok. Bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmesin. Herkes huzur içinde yaşasın” şeklinde oldu.

KOÇ KESİP KANINI KILIÇDAROĞLU’NUN ALNINA SÜRDÜLER

Torbalı’da yoğun ilgiyle karşılaşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun seçim otobüsü meydana varamadan çiftçiler tarafından kesildi. Torbalılı çiftçiler otobüsün önünde koç keserek Kılıçdaroğlu’nun alnına kan sürdü.

Kılıçdaroğlu sözlerine, “Allah'ın izniyle 8 Haziran günü Başbakan olacağız. Bu ülkeye huzuru getireceğim. Barışı getireceğim. Kim üretiyorsa en değerli o olacak. İşsizliği ve yoksulluğu bu güzel topraklardan tarihe gömeceğim. Esnaf çiftçi emekçi taşeron işçisi sanayici kazanacak. Herkes kazanacak” diye başladı. Başbakan Kemal sloganları ile sözü kesilen Kılıçdaroğlu, “Benim saray ve köşe dönme merakım yok. Tek hedefim var bu ülkede herkes huzur içinde yaşasın. Ödenen vergilerin hesabını vermek. Hesap vermeyi namuslu bir görev kabul ediyorum” dedi.

“ZENGİNLİK NEDEN BİZİM MUTFAĞA GELMİYOR”

Seçim vaatlerini sıralayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Türkiye büyüdü zenginleşti diyorlar. Bu zenginlik bizim mutfağa neden gelmiyor? Zenginleşti ise 6 milyon 250 bin işsiz 17 milyon yoksul neden oluyor? Çiftçi neden son 10 yıldır toprağını ekemiyor. Neden dünyanın en pahalı mazotunu satıyorlar? Sözüm söz. Üreteni, alın terini savunuyorum. Çiftçiye mazotu 1.5 lira yapacağım. Ankara'daki beyler buna itiraz ediyorlar. Nasıl yaparsın diye. Yapacağım. Onlar da görecekler inşallah. Emekten, çiftçiden, üreticiden nasıl yana olunur, kul hakkı nasıl yenmez kursu açacağım” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, partililerden sandığa giderken partilerine oy vermeyen birini de götürme sözü istedi; “CHP'ye oy vermeyen birini de yanınızda sandığa götürün. Birlikte oy kullanalım. Yaşanacak bir Türkiye, iş, aş, huzurlu bir ülke vaat ediyorum. Koltukçudan yana değil üretenden, çalışandan, kazanandan yanayım diyor. Ve diyeceksiniz ki gel beraber sandığa gidelim. 13 yıldır bunlara yetki verdik. Tek başına yönetiyorlar. Adam gibi 4 yıl istiyorum. Şaha kaldıracağım bu memleketi.”

“SADECE BU ÜLKEYİ VE ÜRETENLERİ DÜŞÜNECEĞİM”

Kendi iktidarları döneminde nasıl bir yönetim sergileyeceklerini de anlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Nasıl yapacak bu işi diyorlar. Vergi toplanır, bütçe nasıl yapılır, kul hakkı niçin yenmez onlardan daha iyi biliyorum. Hiç kimse merak etmesin. Sabahın altısında oğluma telefon edip oğlum paraları sıfırla demeyeceğim. Bakanlarımın çocukların yatak odalarında boy boy para kasaları olmayacak. Ayakkabı kutularında istiflenmiş dolarlar olmayacak. Sadece bu ülkeyi ve üretenleri düşüneceğim. Onlar ve sizin için çalışacağım” konuşmasını şeklinde sürdürdü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamalarını şöyle sonlandırdı;

“Siyasette kavgaya yanıt vermeyeceğim. Çünkü benim derdim pastayı nasıl büyüteceğim. Hakça nasıl bölüşeceğiz. Benim derdim her evde huzur ve bereket olsun. 7 Haziran'da sandığa gideceğiz Yaşanacak Bir Türkiye için. Güzel vatanımız çocuklarımız için.”