Konak meydanı yeşil alan olsun, Atatürk Meydanı büyüsün

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, sosyal medya hesabından bir çağrıda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 22.09.55681 07:26
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.55681 07:26

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden yöneticilere bir çağrıda bulundu. Konak ile ilgili fikirlerini dile getiren Başdaş, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“1-Cumhuriyet’in 100’üncü yılında İzmir’in üzerine düşen sorumluluk bu tarihi dönemece yakışan ilklerin kentine yakışan İstiklâl Savaşımızı da kuruluşumuzu yansıtan görkemli bir meydana sahip olmaktır.

2-Konak Atatürk Meydanı, yıkılan İBB binasıyla beraber çok büyük bir yeşil alan olarak İzmir’e kazandırılmalı. Atatürk’ün istiklali ilan ettiği kente böyle bir meydan yakışır.

3-İki yıla yakın bir süredir yıkımı tamamlanmayan Konak Atatürk Meydanı kentimiz ve ülkemiz için gurur yılı olan 100’üncü yılda meydanın metruk görüntüsü İzmir’e yakışmamıştır.

4-Konak Atatürk Meydanı, İzmir’imizin en önemli buluşma alanlarından biri olarak iki asırdan fazla bir süredir kentimizin bir değeri olarak öne çıkıyor.

5-İzmir’in kurtuluşunun da önemli bir durağı olan Konak Atatürk Meydanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının bizzat gelerek bağımsızlığı milletimize hediye ettiği görkemli bir meydandır.

6-İzmir Büyükşehir Belediyesi binasının depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkılması bu kıymetli meydana ve şehrimize ayrıca nefes alma imkanı sağlamıştır.

7-Şimdi bize düşen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıyan bu meydanı tüm heybetiyle geleceğe taşımaktır. Konak Meydanı’na “Atatürk Meydanı” yazılı bir büst-tabela koymak bu onuru yansıtmak için yeterli değildir.

8-Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm meslek odalarına sesleniyoruz. Gelin, Konak Atatürk Meydanı’nın geleceğe yeşil alan olarak taşıyalım.

9-Kentimizin yeşil alan ihtiyacı bir yana İzmir’e gelen her misafirin mutlaka uğradığı bu meydan Atatürk’e ve İzmir’e yakışır bir şekilde güzelleştirilmelidir.

10-Atatürk’ün kurduğu bir ülkede yaşamaktan gurur duyan herkes, kentimizi yeşil alan ile buluşturmak isteyen bütün yöneticilere çağrımızdır.”

Bu haber de ilginizi çekebilir: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Michel Martin’le görüştü