Halk Cumhur İttifakı diyecek

Cumhur İttifakı’na Türk halkının itibar ettiğini ancak Millet İttifakı için bunun söylenemeyeceğini belirten MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, “Türk milleti milletinin bölünmez bütünlüğünü savunan Cumhur İttifakına oy verecektir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 05.10.50390 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.50390 18:06
ilksesgazetesi.com

KENAN YEŞİL(ÖZEL HABER)

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş, 24 Haziran’da yapılacak olan seçimler öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhur İttifakı’nın kurulmasına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin öncülük ettiğini vurgulayan Necat Karataş, ittifakın İzmir’e nasıl bir yansıması olacağını değerlendirdi. Türk halkının Cumhur İttifakı’na itibar ettiğini belirten Karataş, “Cumhur İttifakı’nın İzmir’deki yansıması Türkiye’deki yansımadan farklı olmayacak. Çünkü Türk milleti uzun yıllardır birçok sıkıntılarla mücadele etmektedir. Terörle, dış tehditler ve sınırımızda yaşanan tehditlerle mücadele etmektedir. Dolayısıyla Cumhur İttifakı’nı Türk milleti, Türk seçmeni Türkiye’nin ilerisi için bir teminat olarak bu sıkıntılardan bir kurtuluş olarak görüyor. Neticede meseleye baktığımızda Cumhur İttifakı’nı oluşturan siyasi partilere baktığımızda, MHP ve AK Parti’ye, Büyük Birlik Partisi de destek veriyor. Bu partiler Türk devletinin bölünmez bütünlüğü noktasında bir araya geldiler. Buna MHP Lideri Devlet Bahçeli Beyefendi öncülük etmiştir. Dolayısıyla Türk milleti güven ortamı olmadan, beka sorunu yaşayacak bir ülkenin ekonomik gidişatının da iyi olamayacağı bir diğer taraftan ise bölünme tehlikesi ile karşı karşıya kalacağı düşüncesiyle tabi ki Cumhur İttifakı’na itibar ediyor” diye konuştu.

CUMHUR İTTİFAKİ VURGUSU

Cumhur İttifakı’na Türk halkının itibar ettiğini ancak bunun diğer ittifak için söylenemeyeceğini belirten Necat Karataş, “Çünkü, Cumhur İttifakı öncelikle Türkiye’yi güvenli bir ortama taşıyıp daha sonra Türk ekonomisinin daha iyi bir noktaya taşınması, yatırımların arttırılması Türkiye’nin ileri ülkeler seviyesine taşıması hedefi ile yola koyulmuştur. Diğer siyasi partilere bakıldığı zaman ise bunu göremiyoruz. Söz konusu güvenlik olduğu takdirde veya o yönde bakıldığı zaman diğer ittifakın böyle bir düşüncesi olmadığını, terör örgütü uzantısı siyasi parti temsilcine af istemesi ile bunu net olarak görüyoruz. Dolayısıyla yüce Türk milleti kendi ülkesi ve milletinin bölünmez bütünlüğünü savunan ve bu doğrultuda mücadele veren Cumhur İttifakı’na yüksek oranda oy verecektir. Türk halkı, Cumhur İttifakı’nı Türkiye’nin geleceği, garantisi olarak görmektedir. İzmir halkımız da bu doğrultuda değerlendiriyor” dedi.

BEKLENTİNİN ÜZERİNE ÇIKACAĞIZ

Seçim kararı alınmadan önce çalışmalara başladıklarına değinen Karataş, beklentilerinin üzerinde oy alarak meclise İzmir’den daha fazla vekil göndermek istediklerini belirtti. Karataş, “Her siyasi parti seçimlere giderken oy oranını çok yüksek seviyede tutup yüksek oy almak isteyecektir. MHP’nin gayreti de bu doğrultudadır. Biz aylardır teşkilatlarımızla birlikte seçim çalışmalarına daha seçim kararı alınmadan başladık. Biz el birliği ile çalışmaları yürütüyoruz. Amacımız geçmiş seçimlerden çok daha yukarılarda oy oranı yakalayarak İzmir’de başarıya ulaşmak ve milletvekillerimizi meclise göndermek istiyoruz. Üzerimize düşen görevi yerine getirerek İzmir’den meclisimize beklediğimiz sayının üzerinde vekilimizi göndereceğiz” diye konuştu

DEDİKODU VE FİTNEDEN KURTULDUK

MHP’den ayrılan isimlerin kurduğu ve ilk defa bir seçime girecek olan İYİ Parti’nin 24 Haziran seçimlerinde MHP’nin oy potansiyelini etkileyip etkilemeyeceği konusunda açıklamalarda bulunan Necat Karataş çok net konuştu. Fitne ve dedikodudan kurtulduklarını belirten Necat Karataş, şunları söyledi: “O parti kurulmadan önce MHP’den birilerinin ayrılıp o partiye gittiği doğrudur. Ama İzmir teşkilatını tanıyan insanlarız. Uzun süredir il başkanlığı görevini sürdürüyorum. MHP’den ayrılanlara baktığımızda geçmiş zamanda MHP içinde tutunamayacak olanlar olduğunu görüyoruz. MHP içinde fitne odaklı birilerinin olduğunu daha önce de ifade ettik. Dolayısıyla MHP’den ayrılanlar sayesinde partimiz huzur bulmuştur. MHP artık dedikodudan ve fitneden uzak bir çalışma yapıyor. O partinin MHP’den alacağı, götüreceği bir oy yoktur. Biz daha huzurluyuz, birbirimize tutunduk. Uyumlu ve kararlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. MHP’den hiç kimse bir şey götüremez.”

İYİ PARTİ’YE YÜKLENDİ

İYİ Parti’ye yüklenmeye devam eden Necat Karataş, misyonu olmayan partinin başarılı olmayacağını belirtti. Karataş, “Kaldı ki o kurulan partinin hangi doğrultuda kurulduğu ya da amacının ne olduğu belli değil. Kendi ifadeleri ile her kesimden her görüşten, her düşünceden insanlarla partiyi kurduklarını söylediler. Herhangi bir misyonu da yoktur. Misyonu olmayan bir partinin Türk seçmeninden fazla itibar göreceğini düşünmüyorum. MHP’nin oyları burada etkilenmeyeceği gibi daha huzurlu ve daha rahat bir çalışma fırsatı bulduğumuz için daha çok seçmene, halka çalışma yaptığımız için daha yüksek oy alacağımızı ve başarılı olacağımızı düşünüyorum” dedi.

ŞEHİTLERE SAYGISIZLIK

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nı değerlendiren Necat Karataş, şöyle konuştu: “Her iki ittifakı değerlendirdiğimizde Cumhur İttifakı’nın hedefinin ne olduğu belli. Ancak diğer ittifakın hedefinin Türk milletini tedirgin edici olduğunu söyleyebilirim. Nedeni ise bölücü terör örgütü uzantısı olan bir partinin ceza evinde bulunan temsilcisinin af edilip cezaevinden salınmasını talep etmeleridir. PKK’nın bir uzantısı olan bir siyasi partinin Cumhurbaşkanı adayının ceza evinden salınmasını istemekle İzmir’deki şehitlerimiz Fethi Sekin ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun katillerinin salınmasını talep etmek farklı değildir. Bu anlayışta olan bir ittifakı ve ittifakın içinde olan siyasi partileri İzmir halkının ve seçmenin iyi değerlendireceğini düşünüyorum. İzmir Atatürkçü ve cumhuriyetçidir. Baktığımızda CHP ve diğer partilerin Atatürkçülükle, cumhuriyetçilikle bir ilgisinin kalmadığını görüyoruz. İzmir seçmeni MHP’ye teveccüh gösterecektir.”