Erdoğan’dan gece yarısı talimatı

Yüksek Seçim Kurulu’nca 30 Mart’taki yerel seçimlerin iptal edildiği 2 il, 7 ilçe ve 4 belde ile ara seçim yapılan 1 belde önceki gün yeniden sandık başına gitti. Sonuçlar AK Partide şok etkisi yaptı

Haber Giriş Tarihi: 03.10.46390 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.46390 17:46
ilksesgazetesi.com

AK Parti'de Yalova ve Ağrı şoku yaşanıyor. Başbakan'ın büyük önem verdiği bu iki ilden Yalova'nın CHP'ye, Ağrı'nın da BDP'ye kaptırılması sonrası AK Parti'de hareketli dakikalar yaşandı. Haberler.com’da yayınlanan habere göre, Başbakan Erdoğan'ın konuyla ilgili kurmaylarına geniş çaplı bir araştırma yapılması talimatını verdiği ortaya çıktı. Erdoğan'ın, tekrar edilen seçimlerde Ağrı ve Yalova'dan en az birini kazanmak istediği biliniyordu.

ERDOĞAN İSTİFALARINI İSTEYEBİLİR

AK Parti'de Genel Merkez'in talimatıyla 30 Mart yerel seçimlerinde başarısız olunan illerdeki il başkanlarının istifaları gündemdeki sıcaklığını korurken, benzer bir durumun Ağrı ve Yalova'da da yaşayabileceği belirtildi. Yapılacak itirazların neticelenmesinin ardından Başbakan Erdoğan'ın bu 2 ildeki il başkanlarının istifasını isteyebileceği ileri sürüldü.

AK PARTİ SEÇİM SONRASI DÜĞMEYE BASMIŞTI

AK Parti, 30 Mart yerel seçimleri sonrası örgüt yenilenmesi için düğmeye basmış, ilk olarak seçimlerde başarısız olan illerin yönetimleri teker teker istifa etmişti.  AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan istifa etti. AK Parti’nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve yönetiminin de istifası istediği öğrenildi. AK Parti Erzurum Karayazı, Karaçoban, Hınıs, Tekman, Aziziye ve Olur ilçe yönetimleri, genel merkezin talebi üzerine istifa ettiğini açıklarken, AK Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Demir de yönetim kurulu üyesi 40 kişi ile birlikte partilerinden istifa ettiklerini açıkladı. Ayrıca, Tekirdağ, Hatay, Çanakkale, Nevşehir, Kars ve Diyarbakır'dan da istifa haberleri geldi.

AK PARTİ İTİRAZ EDECEK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Yalova'daki belediye başkanlığı seçimine ilişkin yaptığı açıklamada "Bugün Yalova'da şu an kesin olmayan sonuçlar var ama Yalova halkımızın vermiş olduğu karara saygılıyız. Şu anda ilgili avukat arkadaşlar, Seçim Kurulunda gerekli itirazları yapıyor. 800-900 civarında oyla ilgili itirazlarımız baki" ifadelerini kullandı.