Dünya sonucu belli olmayan bir girdabın içerisine girecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Obama’nın 18 Şubat’taki Küresel Güvenlik Zirvesi’ne liderleri çağıracağı yönündeki iddialar üzerine, “Şu anda dünyanın gündeminde olan konular olduktan sonra bunlar olumlu değerlendirebileceğimiz bir zirve olur. Ama henüz bize gelmiş böyle bir davet yok. Dışişleri Bakanım da burada, kendilerine de böyle bir davetin gelmediğini zaten söylüyorlar” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.47006 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.47006 15:10
ilksesgazetesi.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, davetlisi olarak Türkiye’ye gelen ve bir dizi temaslarda bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ortak basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa’nın başkenti Paris’te, terörle mücadelede dayanışma için düzenlenen yürüyüşün ardından ABD Başkanı Obama’nın liderleri 18 Şubat’taki Küresel Güvenlik Zirvesi’ne çağırdığını belirterek bu yönde de bir davet olup olmadığının sorulması üzerine, “Böyle bir davet gelecek olursa, konusu, içeriği önemli. Şu anda dünyanın gündeminde olan konular olduktan sonra bunlar olumlu değerlendirebileceğimiz bir zirve olur. Ama henüz bize gelmiş böyle bir davet yok. Dışişleri Bakanım da burada, kendilerine de böyle bir davetin gelmediğini zaten söylüyorlar” dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti dolayısıyla Türkiye’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“SARAY, TÜRKİYE’NİN LAYIK OLDUĞU YERİN ÖNEMLİ BİR GÖSTERGESİDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı’na seçilmesinden dolayı tebriklerini ileten Abbas, “Türk halkını ve hükümetini gerçekten bu Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın yapılmasından dolayı tebrik ediyorum. Böylesine güzide bir binanın Türkiye’nin layık olduğu yerin önemli bir göstergedir” dedi.

“FİLİSTİNLİLER ÜLKESİNİ KURULACAKTIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile verimli görüşmeleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Abbas, bir çok alanda her iki ülkenin yararına olacak adımları görüştüklerinin altını çizdi. Türkiye’nin Filistin’e göstermiş olduğu destek ve dayanışmadan dolayı teşekkürlerini ileten Abbas, “Bu Türkiye’nin layık olduğu konum ve değerinin bir göstergesidir. Bizler Türkiye Cumhuriyeti halkının bu tutumundan dolayı teşekkürlerimizi iletiyorum. Şüphesiz bu desteklerle Filistin halkı kendi hakkı olan ülkesini kuracaktır” diye konuştu.

“KORKUMUZ DİN ÇATIŞMASINA DÖNMESİDİR”

Abbas, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Filistin halkının yaşadığı sıkıntıları aktardığını belirterek, “İsrail’in yapmış olduğu sanır tanımaz ihlallerinin bize verdiği zararları arz ettim. Tabi bunun yanı sıra bildiniz gibi şuan İsrail’in sistematik olarak Kudüs’ün kimliğini değiştirmeye yönelik olarak atmış olduğu adımlar bir başka tehdit unsurudur. Dolayısıyla bizler 1967’den sonra Kudüs yönelik ve özellikle Mescid-i Aksa’ya yönelik her türlü değişim, dejenerasyon politikalarını şiddetle ret ediyoruz. Bizim en büyük korkumuz mevcut çatışmanın bir din çatışmasına dönüşmesidir. Hiçbirimizin arzu etmediği bir durumdur bu. Çünkü böyle bir durum olursa belki bölge ve bütün dünya sonucu belli olmayan bir girdabın içerisine girecektir” şeklinde konuştu. (İHA/ANKARA)