Bakan Tüfenkci’den Hal Yasası’na ilişkin açıklama

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, ATO Meclis Salonunda düzenlenen Türkiye Halciler Federasyonu 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katıldı

Haber Giriş Tarihi: 25.04.49914 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.49914 16:53
ilksesgazetesi.com

Toplantıda konuşan Tüfenkci, sebze ve meyve ticaretine özel önem verdiğini belirterek, Türkiye’de önemli ticaretlerden birisinin sebze ve meyve ticareti olduğunu, bu ticaretin 100 milyar TL’lik bir hacme sahip olduğunu söyledi. Sebze ve meyve ticaretinde hallerin önemli olduğunu dikkat çeken Tüfenkci, halleri öldürmeyeceklerini, aksine çok daha büyüteceklerini ve dirilteceklerini kaydetti.

Tüfenkci, Hal Yasasını Gıda Komitesi’ne sunduklarını ve onay aldıklarını ifade ederek, “Arkadaşlar önümüzdeki hafta sunumunu bize yaptıktan sonra sektöre de açacaklar. Türkiye’de 175 tane hal statüsünde yer var. Baktığımız zaman bunların 175 tanesi de gerçek anlamda hal değil. Bunların sayısını düşüreceğiz ve bir kısmını toplama merkezleri haline getireceğiz, bir kısmını da Ankara, İstanbul veya diğer illerimize Fransa’daki haller gibi yapacağız. Orayı sadece sebze ve meyvenin satıldığı değil, etin, sütün, toptan ne varsa hepsinin satıldığı alanlar haline getireceğiz” diye konuştu. (İHA)