Kalp sağlığına iyi gelen 5 baharat

Yaptığımız her yemekte kullanılan baharatlar, lezzet açısından büyük katkı sağlıyor. yemeğe lezzet katmasının yanı sıra baharatlar, ölçülü olarak kullanıldığında sağlığımız için oldukça faydası var. İşte kalp sağlığına iyi gelen 5 baharat...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.55154 20:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.55154 20:20
ilksesgazetesi.com

1-TARÇIN Ülkemizde özellikle tatlılardan sıkça kullanılan tarçın, kan şekerini düşürücü etkiye sahip olmasının yanında kolesterolü de düşürmeye yardımcı oluyor. Tarçın, günlük 1 çay kaşığı tüketildiğinde kalp damar sağlığına da katkıda bulunur.

2- KİMYON Kalp sağlığına uygun bir baharat olan kimyon, vücuttaki iltihabı azaltmaya yardımcı olabilecek güçlü bir antioksidan olan flavonoidler içeriyor. Ayrıca kimyon; kan şekerini düşürmeye, kan basıncını düzenlemeye katkı sağlar ve kanı sulandırarak damar sağlığına olumlu etki yapar.

3- SARIMSAK TOZU Kan damarı esnekliğini iyileştirdiği ve kolesterol ve trigliserit düzeylerini düşürebilen sarımsak, kalp için oldukça önemli olan kan basıncını da düşürebiliyor.

4- ZENCEFİL Birçok yemekte kullanılan, vücudun direncini arttıran zencefilin antioksidan ve iltihap azaltıcı etkisi var. Bu baharat, damar duvarları üzerinde olumlu etki yaparak tansiyonun kontrolünü de kolaylaştırır.

5- KEKİK Kekik, antioksidan ve iltihap azaltıcı etkisiyle damar sağlığının korunmasına katkı sağlar. Bu baharatın kolesterol düşürücü etkisi de bulunur.