Aşırı terleme neden olur, nasıl geçer?

Aşırı terleme sosyal hayatı olumsuz etkiler. Peki, aşırı terleme neden olur, nasıl geçer? Detaylar haberimizde…  

Haber Giriş Tarihi: 01.07.55535 23:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.55535 23:00
ilksesgazetesi.com

RABİA AYKUT

Terleme, sistemimizin bir parçası. Spor yaparken, güneş altında yürürken ya da bunaltıcı sıcaklıkta öylece otururken terleyebiliriz. Ancak aşırı terleme hem sosyal hayatımızı hem gündelik yaşamımızı olumsuz etkileyen bir durumdur. Peki aşırı terleme neden olur? Aşırı terlemenin tedavisi var mı? Detaylar haberimizde…

Temizliğe ve deodorant kullanımına dikkat ettiğiniz halde hala terlemenin olumsuz sonuçları ile karşılaşıyorsanız aşırı terleme sorununuz olabilir. Peki aşırı terleme neden olur? Aşırı terleme tedavi edilebilir mi? Aşırı terleme belirtileri nelerdir? Aşırı terleme hakkında merak edilen detaylar haberimizde…

AŞIRI TERLEME NEDİR?

Terleme vücudumuzun verdiği normal bir tepkidir. Normalden fazla terleme aşırı terleme olarak adlandırılır. Aşırı terleme iki türlü olur; fizyolojik aşırı terleme ve patolojik aşırı terleme.

Fizyolojik aşırı terleme geçicidir ve ciddi bir sağlık sorunu barındırmaz. Spor yapmak, sıcak hava, stres, kaygı, fizyolojik aşırı terlemeye neden olabilir.

Vücut sistemimizin bir parçası olan terleme bazı insanlarda daha fazla görülür. Genellikle vücudun belli bölümlerinde görülen aşırı terlemeye patolojik aşırı terleme denir. Diğer adı hiperhidroz olan patolojik aşırı terleme özellikle avuç içleri, ayak tabanları, koltuk altları ve yüz gibi bölgelerde görülür.

Aşırı terleme sosyal hayatı ve günlük aktiviteleri etkileyebilir. Aşırı terlemede tedavi seçenekleri arasında botoks ve cerrahi müdahale yer alabilir. Aşırı terleme sorunu ile karşılaşan kişiler doktor kontörlünde uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almalıdır.

AŞIRI TERLEME BELİRTİLERİ

Aşırı terlemenin belirtileri;

Koltuk altı ya da sırtınızın aşırı terleme nedeniyle su içinde kalması,

Terleyen bölgenin uzun süre aşınması sonucu kaşıntı ya da iltihap oluşması,

Terleme tek başına koku yapmasa da ter damlaları, vücut üzerinde bulunan bakteriler ile bir araya geldiğinde koku oluşumu,

Çatlak, kırışıklık oluşumu ya da ciltte renk değişimi,

Ayak tabanlarındaki cilt tabakasının parçalanması veya alışılmadık derecede yumuşak olması…