Arnavutluk’a nasıl gidilir?

Köklü bir tarihin izlerine sahip olan Arnavutluk’a nasıl gidilir? Ülkeye dair önemli detayları birlikte inceleyelim…

Haber Giriş Tarihi: 07.12.55729 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.55729 10:50
ilksesgazetesi.com

Son derece dağlık ve engebeli bir coğrafyaya sahip olan Arnavutluk, Balkan Yarımadası üzerinde konumlanan bir ülkedir. Adriyatik Denizi’ne kıyısı bulunan Arnavutluk, bu sayede yaz dönemlerinde deniz turizminden faydalanır. Ülkenin sahip olduğu tarihi ve kültürel değerler, dünyanın dört bir yanından çok sayıda kişinin bölgeye gelmesine neden olur. Arnavutluk’la ilgili temel soruların yanıtlarını birlikte inceleyelim.

Arnavutluk’a otobüsle nasıl gidilir?

Arnavutluk’a karayolu kullanarak ulaşım sağlamak isteyen kişiler, şahsi araçları dışında sıklıkla otobüslerle yolculuklarını tamamlarlar. İstanbul’dan kalkan otobüslerle direkt olarak Arnavutluk’a ulaşmak mümkündür. İstanbul’dan Arnavutluk’a giderken, kat edilmesi gereken toplam mesafe 946,8 kilometredir.

Arnavutluk’a uçakla nasıl gidilir?

Ülkemizden Arnavutluk’a giderken en fazla tercih edilen ulaşım şekli, havayolu olarak karşımıza çıkar. Zamanlama açısından son derece kısa bir süre alan uçakla seyahat, pek çok kişi tarafından yılın her dönemi tercih ediliyor. İstanbul’dan Arnavutluk’un başkenti Tiran’a direkt uçuş imkanı da bulunuyor. Aktarmalı olarak ise pek çok şehrimizden uçuş yapmak mümkün.

Arnavutluk’a trenle nasıl gidilir?

Türkiye’den Arnavutluk’a tren kullanarak seyahat etmek isteyen kişilerin, başlangıç noktası İstanbul olmaktadır. İstanbul kalkışlı trene binerek Sofya’ya, Sofya’dan Üsküp’e ve en son da Üsküp’ten Tiran’a ulaşım sağlanıyor.

Arnavutluk vize istiyor mu?

Türkiye Cumhuriyeti ile Arnavutluk Cumhuriyeti arasında karşılıklı olarak vizenin kaldırılmasına yönelik bir anlaşma imzalanmıştır. Bu anlaşma dolayısıyla iki ülke arası yapılan seyahatlerde vize gerekmemektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve diplomatik, hususi, hizmet ya da umuma mahsus pasaportlardan herhangi birine sahip olan kişiler, 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde Arnavutluk’a seyahat edebilirler.

Arnavutluk’ta hangi para birimi geçiyor?

Arnavutluk, kendine ait para birimi olan bir ülkedir. Bu noktada Arnavutluk’un para birimi, Lek olarak karşımıza çıkar. 

Arnavutluk’ta gezilecek yerler

Osmanlı Devleti döneminden kalma birçok eserin yer aldığı Arnavutluk, Adriyatik Denizi’ne olan kıyısı, kültürel ögeleri, lezzetli mutfağı ve daha birçok özelliği ile pek çok farklı ülkeden insanı ağırlıyor. Her mevsim ziyaretçi çeken ülke, en yoğun dönemini yaz aylarında yaşıyor. Ortak tarihi unsurlar ve coğrafi yakınlık avantajı gibi nedenlerle, yıl içerisinde çok sayıda Türk vatandaşı tarafından da ziyaret edilen Arnavutluk’ta gezilecek başlıca yerler şu şekildedir: Ethem Bey Camii, Dajti Dağı, Tiran Kaplan Paşa Türbesi, Skanderbeg Meydanı, Tiran Büyük Parkı, Rinia Parkı, Tiran Piramidi, Bunk’Art 2, Ulusal Tarih Müzesi, Dajti Dağı Milli Parkı ve İşkodra Gölü.

Arnavutluk’ta ne yenir?

Balkan mutfağının en lezzetli örneklerini bulabileceğiniz Arnavutluk mutfağının kökeni Osmanlı Devleti’ne kadar uzanıyor. Deneyen herkesin hayran olduğu ve bu nedenle Arnavutluk’u ziyaret edenlerin listelerine birçok yemeği eklediği biliniyor. Arnavutluk’ta yenilebilecek başlıca yöresel lezzetler şu şekilde karşımıza çıkıyor: Elbesan tava, ciğer, byrek, fèrgesë, tavë kosi, speca me gjize, samsa, tirit, kaymaçina, petla, çerviş, Arnavur çullması, fried kaçkavall, baklava, trileçe, perime ne zgare, qifqi, flia, petulla, cevapcici.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Dünyanın en ucuz ve en pahalı 5 ülkesi