‘Gün Dökülmesi’ resim sergisi açıldı

Sanatçı Bedri Karayağmurlar’ın yeni yayınlanan ‘Gün Dökülmesi’ adlı şiir kitabı ile aynı adı taşıyan, Gün Dökülmesi (renk ve biçim) başlıklı 37. kişisel sergisi sanatseverlerle buluştu

Haber Giriş Tarihi: 12.10.47162 01:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.47162 01:00
ilksesgazetesi.com

EMİNE ŞEKER

Sanatçı Bedri Karayağmurlar’ın yeni yayınlanan ‘Gün Dökülmesi’ adlı şiir kitabı ile aynı adı taşıyan, Gün Dökülmesi (renk ve biçim) başlıklı 37. kişisel sergisi Galeri A’da sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Dokuz Eylül Üniversitesi’nden ayrıldıktan sonra bir yıl İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde görev yapan Prof. Karayağmurlar, son dönem çalışmalarından bir seçkiyi İzmirli sanatseverlerle paylaştı. Sergide değişik boyutlarda akrilik ve karışık teknik çalışmalar yer aldı. Sanatçı, biçim ve renk kullanımları ile ilgi gören, lirik, soyut kompozisyonları ile birlikte, figür yorumlarını da izletti. Müze ve özel koleksiyonlarda birçok çalışması bulunan sanatçı, akademik çalışmaları ile birlikte yürüttüğü sanat ve edebiyat üretimlerini, ulusal, uluslararası etkinlikler, sergiler ve yayınlarla sürdürüyor.

SANATÇIYI DESTEKLEYEN BELİRLİ BİR ÇEVRE YOK

Sanatçı Bedri Karayağmurlar gazetemize yaptığı açıklamada, emekli olduktan sonra tüm zamanı kendine ayırdığını ifade ederek, ‘Gün Dökülmesi’ adlı sergide 32 eserin bulunduğunu söyledi. Karayağmurlar, “32 eserim soyut ve soyutlamalardan oluşuyor. Serginin teması olarak da daha çok ev, ev içi ve mekan gibi konular anlatıldı. İzmir’de sanatseverler ve sanatla ilgisi olan kişiler çok. Belki İzmir’de sanat alıcısı yeteri sayıda yok. Sanatı ve sanatçıyı destekleyen belirli bir çevre yok. Ama bu durum sadece İzmir iline ait bir şey de değil aslında. Bu problem Türkiye’nin genelinde var. Bence en önemli şeylerden bir tanesi insanlar sanatın ve sanatçının aynı zamanda sanat eserinin ne olduğu konusunda bir fikre sahip değiller” dedi.

‘Gün Dökülmesi’ adlı resim sergisi 1 Nisan 2015 tarihine kadar Galeri A’da ziyaretçilere açık kalacak.