GEDİZ’DE YAMANLAR RÜZGARI

Karşıyaka Yamanlar İlköğretim Okulu öğrencileri, Gediz Üniversitesi’nde gerçekleşen mezuniyet töreniyle diplomalarını aldı

Haber Giriş Tarihi: 02.10.46409 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.46409 12:03
ilksesgazetesi.com

EDA POLAT

Karşıyaka Yamanlar İlköğretim Okulu bu yıl mezuniyet törenini Gediz Üniversitesi’nde görkemli bir şekilde gerçekleştirdi. Gece, saat 18:00’de başlayan kokteylin ardından gösteri salonunda devam etti. Önce Ulu Önder Atatürk başta olmak üzere tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlik, okul müdürü Muhammet Ali Toksoy’un konuşması ile devam etti. Karşıyaka Yamanlar İlköğretim Okulu Müdürü Muhammet Ali Toksoy konuşmasına, ‘’Değerli anneler , babalar en kıymetli varlıklarınızı , gözünüzün nurlarını bundan 8 yıl önce ellerinden tutup sabahın seherinde getirip bizlere emanet ettiniz.Alın bunları kendi boyanızla boyayın, biz olarak kalsınlar ama sizin gibi koksunlar istediniz. Aldık emanetlerinizi en büyük kutsallarımız kadar titredik üzerlerine, kendi çocuklarımızdan daha aziz tuttuk ve onları birer sevgi kahramanı olarak yetiştirmeye çalıştık. Şimdi bu gece onları mezun ediyoruz. Eğer sizler müsade ederseniz ben okulum adına, bütün öğretmenlerimiz adına onlara son konuşmayı yapmak istiyorum’’ diyerek başladı.

AYRILIK VAKTİ GELDİ

Toksoy, konuşmasını şöyle sürdürü: “Sevgili gençler; ayrılıklar geceye benzer, geceye artık çok az kaldı, ayrılık vakti geldi. Zamanı gelince kimler ayrılmadı ki; canından cananından. Size tavsiyem dostlarınızı daima vefa ile hatırlayın, arayan siz olun, bulan siz, tanıyan siz olun, kucaklayan yine siz. Kula vefası olmayanın Hakk’a vefası olmazmış. Bunun için gitmelisiniz; git ki vefanın hüküm sürdüğü yeni bir hayata başla. Git ve karış yarınlarımızın geleceğimizin aydınlık dünyasına. Sizler ülkemizin en güzel liselerinde artık Yamanlar Güneşi olarak parlayacaksınız ve yeriniz her daim yüksekler olacak.”

Okul müdürü Toksoy’un ardından okul orkestrası davetlilere kısa bir konser verdi. Öğrencilerin öğrenim dönemlerinde çekilmiş olduğu fotoğraflar slayt halinde sunum yapılarak anılar tazelendi.

2008 yılında ilk mezunlarını veren Karşıyaka Yamanlar İlköğretim Okulu’nun 6’ncı mezunlarına plaketlerini Türkçe Öğretmeni Mustafa Ulaş takdim etti. Gece öğrencilerin hep birlikte ellerinde ışıklı balonlarla Duman Müzik Grubu’nun “Senden daha güzel’’ isimli parçasını bahçede seslendirerek, balonlarını havaya bırakmalarıyla yarattıkları görsel şölenle sona erdi.