“Birlikteyiz, Farkındayız!”

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile “Birlikteyiz, Farkındayız!” etkinliğine ev sahipliği yaptı

Haber Giriş Tarihi: 15.12.49916 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.49916 11:03
ilksesgazetesi.com

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile “Birlikteyiz, Farkındayız!” etkinliğine ev sahipliği yaptı. Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sosyal Hizmet Bölümü’nün organize ettiği etkinlikte sahne alan dünyada sadece otizmli bireylerden kurulmuş tek koro ve orkestra olma özelliği taşıyan, İzmir Otizm Orkestrasının (İZOT) konseri ayakta alkışlandı. Wheel Chair Dance Project Tekerlekli Sandalye Dans Grubu ise muhteşem bir dans gösterisine imza attı. Etkinliğe Rektör Prof.Dr. Mehmet Tokaç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan ve davetliler katıldı.

“ENGELLİ DOSTU KENT”

İKÇܒye konuk olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan ise belediye olarak üzerlerine düşen görevi sorumlulukla yapmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Dr. Aydoğan, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekten bu iş ile en çok ilgilenen en çok emek sarf eden en çok imkân ayıran bir belediyeyiz. Bundan da çok mutluyuz. Engelliler Şube Müdürlüğünü kuran bir belediyeyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak engelliler konusundaki çalışmalarımızda Türkiye genelinde çok önemli bir yere geldik. 2005 yılında Başbakanlık tarafından engelli dostu kent seçilmiştik. Bu bizim en büyük gururumuzdur. Bu ünvanı alan kentin durması yakışık almaz. Her sene hizmetlerimizi arttırmak zorundayız. 2011.2012.2013’ü Engelli Yılı ilan ettik. Engelsizmir’in iki uluslararası kongresini yaptık. 2018 yılında yine yapacağız. Bizim esas faaliyetimiz engelli diyebildiğimiz vatandaşlarımızın toplumun içine katılmaları, siyasete katılmaları, her konuda söz sahibi olmaları, eğitim, kültür, sanat bölümlerinde kendilerinin yapabileceği her şeyi yapmalarıdır.” dedi.

“SOSYAL ENGELLİLİK ARTIYOR”

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Tokaç ise bu olguyu bir doktor bakış açısıyla irdeleyerek saptamalarda bulundu. Rektör Prof.Dr. Tokaç, “Sağlık insanın bedenen ruhen ve sosyal olarak iyilik halidir. Gördüğüm kadarıyla günümüzde bedensel veya zihinsel engelliler gibi sınıflamalarla daha yoğun ilgileniyoruz. Ama şunu unutmayın ki; toplumda gerçekten çok ciddi anlamda bir sosyal engelli kesim de var. Bu sosyal engelliler toplumun içerisinde giderek artıyor. Çocukların giderek internet bağımlısı olduğu, evlere kapanmalarının doğurduğu, sosyopat, psikopat tipler giderek artıyor. Öte yandan yaşımız ilerledikçe hepimiz engelli olacağız. Yürüyemez olacağız, belki baston kullanacağız, gözlük kullanacağız, zihni fonksiyonlarımızda sıkıntı olacak. Özetle önemli olan toplumumuzda böyle bir sorun olduğu ama bu sorunun hepimizde olabileceğini göstermektir.” dedi. (HABER MERKEZİ)