Kimsesiz çocuklar sevindirildi

İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın eşi Uzm.Dr. Dilek Didem Ayyıldız’ın katılımıyla Sevgi Evleri bünyesinde kalan çocuklara özel Anneler Günü programı düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 09.01.50336 01:13
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.50336 01:13
ilksesgazetesi.com

NİLGÜN TAZE

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde bulunan kimsesiz çocuklara yönelik olarak düzenlenen özel Anneler Günü etkinliği Kültürpark Fuar Alanı’nda gerçekleştirildi. İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın eşi Uzm.Dr. Dilek Didem Ayyıldız’ın katıldığı etkinlikte kimsesiz çocuklara özel olarak hazırlanan pasta kesilerek dondurma dağıtıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürü Nesim Tanğlay kimsesiz çocuklara aile sıcaklığı yaşatmak amacıyla Anneler Gününe özel etkinlik düzenlediklerini belirterek, “Aile Haftası nedeniyle bu yıl birçok etkinlik düzenledik. Bakanlık olarak en büyük sloganımız ‘Biz Türkiye’nin en büyük ailesiyiz’ oldu çünkü himayemizde binlerce kimsesiz çocuk ve o çocuklarla gönüllü olarak ilgilenmek isteyen gönüllü aile bulunuyor. Kültür Park içinde bulunan Luna Park oyuncaklarını bir hafta boyunca çocuklarımıza ücretsiz olarak kullandıracak olan Luna Park sahibi Ayla Coşkun’a teşekkür ediyorum” dedi.

ÇOCUKLARA ÖZEL

Kimsesiz çocuklara özel düzenlenen etkinlikte özel pasta, dondurma ve yiyecek ikramında bulunularak çocukların sevindirildiğini açıklayan Tanğlay şunları söyledi: “Amacımız bugüne kadar düzenlemiş olduğumuz tüm etkinliklerde olduğu gibi bu etkinliğimizde de çocuklarımıza aile sıcaklığını hissettirmek oldu. Aile Haftası boyunca birçok etkinlik gerçekleştirdik. Şehit annelerimizi sabah kahvaltısına çağırarak kimsesiz çocuklarımızla birlikte buluşturduk. Bu buluşma oldukça duygusal anlara sahne oldu. Bugün çocuklarını kaybeden anneler kimsesiz çocuklara annelik yaparken, annesiz olan çocuklarımızda şehit annelerine evlatlık yaptılar. Yaptığımız her çalışmanın hedefi aile olmanın önem ve değerini tüm kamuoyuna duyurarak kaybolmaya başlamış olan aile değerlerimizin tekrar hayat bulmasını sağlamak.”

AİLENİN ÖNEMİ

Tağlay, ailenin hayatta kalması gereken en önemli değerlerin başında geldiğini ve bu nedenle sağlıklı aileler oluşturabilmek için sürekli çalıştıklarını belirterek, “10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Aile Haftası boyunca sağlıklı ailelerin var olması ile ilgili birçok etkinlik düzenledik. İzmir’de 52 adet koruyucu evimiz var ve her evde 4 ya da 5 çocuğumuz kalıyor. Koruyucu aile sıralamasında ise ülkemizde İzmir, İstanbul sonra gelerek ikinci sırada yer alıyor. Bu evlerde bulunan 92 çocuğumuzun yanısıra 392 çocuğumuzda koruyucu ailelerin yanında kalıyor” ifadelerini kullandı.

KORUYUCU AİLE

Koruyucu ailelerin sayısını arttırabilmek amacıyla ailelerin yerine getirmekte zorlanacağı ağır koşullar getirmediklerini belirten Tağlay, “18 yaşını doldurmuş, TC vatandaşı ve okuryazarlık düzeyi yeterli olan her aile kimsesiz çocuklarımıza koruyucu aile olabilir. Bizim için önemli olan tek şey çocuklarımıza yanlarında kendilerini evlerinde gibi hissedecek sorunluluklarının farkında ve sevgi dolu yuvalar bulabilmek. Çocuklarımızın ancak bu şekilde aile değerlerini öğrenebileceğine inanıyoruz. İzmir’in koruyucu ailelikte ilk sıralarda yer alması bizim için onur verici bir tablo. Amacımız bu sayıyı mümkün olduğunda yukarılara çekmek.