İzmir emniyeti ile Nijer polisinden ortak hareket

İzmir polisi ile Nijer polisi önümüzdeki günlerde yardım ve eğitim alanlarında protokol imzalayarak ortak destek oluşturacak. Nijer Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakanı Alma Oumarau, "Önümüzdeki günlerde hükümetler düzeyinde görüşme yaparak Nijer polisiyle İzmir polisi arasında yardım ve eğitim alanlarında protokol anlaşması yapacağız" dedi

Haber Giriş Tarihi: 02.07.46675 19:20
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.46675 19:20
ilksesgazetesi.com

Türk Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy'un davetlisi olarak İzmir'e gelen Nijer Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakanı Alma Oumarau, İzmir emniyet teşkilatıyla bir araya geldi.

İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya da, "Nijer Cumhuriyeti ve Nijer halkı bizim kardeş halkımızdır. Biz, emniyeti olarak Nijer polisiyle bakanlığımızın onayıyla da ortak protokol anlaşması yaparak her alanda destek ve katkı sağlamaya hazırız" dedi.

Nijer Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakanı Alma Oumarau ise İzmir'de olmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek şunları söyledi: "Türk polisi her alanda kendisini çok geliştirmiş ve uluslararası camiada kendisini teşkilat olarak kanıtlamıştır. Önümüzdeki günlerde hükümetler düzeyinde görüşme yaparak Nijer polisiyle İzmir polisi arasında yardım ve eğitim alanlarında protokol anlaşması yapacağız."

Öte yandan İzmir İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ersin Aktaş da, emniyetin çalışmaları hakkında Nijer heyetine sunum yaptı. (İHA/İZMİR)