“Hiçbiri nedensiz değil”

30 Mart yerel seçimleri ile birlikte yeni belediye meclislerinin oluştuğunu vurgulayan Eşit Yaşam Derneği Başkanı Seniye Nazik Işık; “Her şeyin bir öyküsü var. Hiçbir nedensiz değildir. 50 bile olmayan kadın meclis üyesi sayımız bu yıl ki 30 Mart seçimleri ile birlikte 138 oldu” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.46513 01:56
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.46513 01:56
ilksesgazetesi.com

30 Mart yerel seçimleri ile birlikte yeni belediye meclislerinin oluştuğunu vurgulayan Eşit Yaşam Derneği Başkanı Seniye Nazik Işık; “Her şeyin bir öyküsü var. Hiçbir nedensiz değildir. 50 bile olmayan kadın meclis üyesi sayımız bu yıl ki 30 Mart seçimleri ile birlikte 138 oldu” dedi.

DİLEK BAKIRKAYNAK

Eşit Yaşam Derneği ve Konak Kent Konseyi tarafından “Belediyelerde kadın-erkek eşitliği komisyonlarını daha verimli nasıl çalıştırabiliriz?” konulu “Çalıştay” düzenlendi.

 Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi toplantı salonunda düzenlenen Çalıştay’a CHP Parti Meclisi Üyesi Seniye Nazik Işık ve Konak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yunak’da konuşmacı olarak katıldı.  

“İZMİR’DE YENİ DÖNEM”

Açılış konuşmasını yapan CHP Parti Meclisi Üyesi Eşit Yaşam Derneği Başkanı Seniye Nazik Işık, yaptığı konuşmada İzmir’de yeni bir dönemin başladığını belirterek; “Ortaya çıkan yeni dönemde ortaya çıkan hepimiz için önemli bir soru var: ‘Ne yapacağız, nasıl yapacağız, nereden başlayacağız?’ şeklinde o kadar çok soru yöneltildi ki, bu konuyu hep birlikte ele alacağımız bir oturuma ihtiyacımız olduğunu düşündük. Belediyelerimizin gelecek 5 yılda ne yiyeceğiz, ne içeceği ana noktaları ile stratejik planda belli hale gelecek. 2015 bütçesi önümüzdeki günlerde belediye meclislerimize inecek. Çok zamanımız kalmadı” dedi.

“BİLGİLENMEK ÖNEMLİ”

Bilgilenmenin önemini vurgulayan Başkan Işık, hep birlikte öncelikleri belirleyerek adım attıklarını dile getirdi ve konuşmasına şöyle devam etti; “ Kadın –erkek eşitliği ciddi bir sorundur. Eşitlik ve ayrımcılık konusu başlı başına ciddi bir konudur. Ve sadece kadınların sorunu değildir. Bu mesele bütün toplumun sorunudur. Acıtan tarafı kadının gibi görünse de erkekleri de acıtan tarafı vardır. Bütün toplumu rencide eden, üzen tarafları vardır. Aynı zamanda bu ülkenin geleceğini belirleyecek kadar ciddi bir meseledir. Onun için biz, kadın-erkek eşitsizliğinin bulunduğu bir toplumda, bir ülkede kaynaklar israf oluyor, kalkınma ve gelişme yavaşlıyor. Demokrasi zayıflıyor. Doğru ve olumlu yönde gelişme kaydetmek amacımız olduğundan dolayı bu yönde ilerlemeye çalışıyoruz” şeklinde konuşarak katılımcılara dernek hakkında bilgiler aktardı.

Eşit Yaşam Derneği ve Konak Kent Konseyi tarafından “Belediyelerde kadın-erkek eşitliği komisyonlarını daha verimli nasıl çalıştırabiliriz?” konulu “Çalıştay” ın açılış konuşmalarını Eşit Yaşam Derneği Başkanı Seniye Nazik Işık, Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu ve  Konak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yunak yaptıktan sonra otum başkanlığını Prof. Dr. Adnan Akyarlı’nın yaptığı değerlendirme oturumuna geçildi. Atölye çalışmalarının da aktarıldığı Çalıştay, 16.30’a kadar devam ederek son değerlendirmeler ile son buldu.