Kayseri'de hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere icazet töreni yapıldı

Kayseri Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında eğitimlerini tamamlayan 304 kursiyer için Hafızlık İcazet Töreni düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 10.08.55821 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.55821 16:20

Kayseri İl Müftülüğünden yapılan açıklamaya göre, Kadir Has Spor Salonu'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Vali Gökmen Çiçek, çok heyecanlı bir günü yaşadıklarını söyledi.

KUR'AN-I HAKKIYLA OKUYACAĞIZ

Çünkü karşılarında Allah'ın kelamını, yaradılışın sırrını dillerine ve kalplerine nakşetmiş gençler durduğunu belirten Çiçek, şunları kaydetti: "Bugün icazet alacağınız bu törenle beraber şereflerin en büyüğüne sahip olacaksınız. Son zamanlarda sosyal medyada görüyoruz, dünyanın birçok yerinde kutsal değerlerimize, Kur'an-ı Kerim'imize hakaret etmek moda haline getirilmeye çalışılıyor. İçimiz kan ağlayarak bakıyoruz. Ama bunlara verilecek en güzel cevap sizin gibi gençlerin Kur'an-ı Kerim'i hıfzetmeleri. Kur'an-ı hakkıyla okuyacağız, hakkıyla öğreneceğiz ve hakkıyla öğreteceğiz."

Emeği geçenlere teşekkür eden İl Müftüsü Yusuf Akkuş da böyle bir günü kendilerine yaşatan Cenab-ı Hakk'a şükretti.

Konuşmaların ardından hafızlığını tamamlayan öğrencilere protokol üyeleri tarafından icazet belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi.

Bu haber de ilginizi çekebilir: Samsun'da hafızlık icazet töreni gerçekleşti