MHP, Çiğli’de 30 bin oy hedefinde

Milliyetçi Hareket Partisi Çiğli İlçe Başkanı Mustafa Yıldız, yaklaşan genel seçimler öncesinde Çiğli, İzmir ve Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yaklaşan genel seçimlerin çok önemli olduğunu vurgulayan Yıldız, Çiğli’de MHP İlçe Teşkilatı olarak bu seçimlerde oy oranlarını ikiye katlamak istediklerini belirtti

Haber Giriş Tarihi: 08.06.47280 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.47280 11:23
ilksesgazetesi.com

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Milliyetçi Hareket Partisi Çiğli İlçe Başkanı Mustafa Yıldız, öncelikle Çiğli ile alakalı hassasiyet güttüklerine değinerek, “Çiğli’de kadın kollarımızı oluşturduk. Daha önceki dönemden de ilçe başkanlığı yaptığım için yerel seçimler ile daha da tecrübelendik. 17 Ocak’ta kongremizi gerçekleştirdik. Biraz daha dinç, biraz daha bize katkı sağlayan arkadaşlarımızdan ekibimizi oluşturduk. Çiğli’nin önde gelen insanlarını ekibimize aldık. İnşallah bu 7 Haziran seçimlerine hazırız. Ciddi manada Türkiye için çok çok önemli olan Türkiye’nin olmazsa olmaz seçimlerinden bir tanesini yaşayacağız. Artık iktidar gizlemiyor. Anayasa’dan Türklük kavramının çıkarılacağı, millet kavramının çıkarılacağı bir seçime giriyoruz. Ya burası Türkiye Cumhuriyeti olacak ya da Birleşik Devletler gibi bir şeyler oluşturulacak. Burada şimdi Türk kimliği önemli tabii ki biz ırka dayalı bir Türk kimliğinden bahsetmiyoruz ama Türk kimliği birleştirici bir kimliktir.  Nasıl bugün Cezayirli Fransa’ya gidip ben Fransız’ım diyorsa Türkiye’deki herkese Türk denilebilir. Kanına, ırkına, kafatasına bakmıyoruz. Bu aidiyet duygusudur. Türklük kavramı aidiyet duygusudur. Birçok Boşnak, Arnavut arkadaşımız da var burada ırka dayalı değil aidiyet duygusunu ön plana çıkaran bir Türklük kavramından bahsediyoruz” diye konuştu.

“AMAÇ GEMİYİ BATIRMAK OLMAMALI”

Yıldız, Türkiye Cumhuriyeti’ni bir gemi olarak algıladıklarını ve hep beraber yaşadığımıza dikkat çekerek, “Bu gemide aksaklıklar var mıdır? Bozukluklar var mıdır? Elbette vardır. Bunu da düzeltmek adına hep beraber mücadele verelim. Yanlışı düzeltmek adına mücadele verelim. Gemiyi batırmak adına mücadele vermeyelim. Maalesef şu anki mantık Türkiye Cumhuriyeti’ni batırmaya çalışıyor. Bu gemi batarsa bu geminin içinde ne Türk’ü, ne Kürt’ü, ne Çerkez’i, ne Laz’ı ne Boşnak’ı, ne Arnavut’u hiçbir kimse bu coğrafyada rahat yaşayamaz. Çok uzağa gitmeye gerek yok. Bir şey olmaz mantığını gütmemek gerekiyor. Irak’ta yaşayanlar Irak’ın bölünebileceğini düşünebiliyorlar mıydı? Bugün bakıyoruz Saddam gitti bugün Irak bir daha düzelemedi. Bu ülkeyi, bu yapıyı bozmadan, üniter devlet yapımızı bozmadan, ulusal bütünlüğümüzü bozmadan düzeltme yollarına aramalıyız” dedi.

“BİZ HER YERDE AYNI ŞEYİ SÖYLÜYORUZ”

Yıldız, MHP olarak genel başkanlarının da açıkladığı gibi Türkiye’ye iyi hizmet etmek için, güzel hizmet etmek için talip olduklarını belirterek, “İnşallah tek başına iktidar olma niyetindeyiz. Allah da bunu nasip eder inşallah diyorum. Biz milletimizi, vatanımızı canımızdan çok sevdiğimiz milletimize hizmet aşkıyla yanıp tutuşuyoruz. Bir kere de vatandaşlarımız bize tek başına iktidar yetkisini verirse gerçekten de bunun nasıl güzel yapıldığını, nasıl herkese eşit herkese layık şekilde hizmet edildiğini MHP döneminde göreceklerdir. Buna inanıyoruz. Genel başkanımızın ne kadar dürüst, düzgün, kaliteli bir insan olduğunu herkes biliyor. Bu su götürmez bir gerçektir. Türkiye Cumhuriyeti’nde bizim genel başkanımız gibi dürüst, düzgün, kaliteli, asla ve asla söylediği arasında hiçbir farkı olmayan İzmir’de söylediği ile Diyarbakır’da söylediği arasında hiçbir farkı olmayan bir genel başkanımız var Türkiye’de böyle bir genel başkanı hak ediyor” ifadelerini kullandı.

“İLK DEFA MECLİS ÜYELİĞİ KAZANDIK”

Bölge olarak 2. Bölge’de bulunduklarını ve MHP olarak bu bölgede her zaman ciddi bir oy potansiyelimiz bulunduğuna değinen Yıldız, “2. Bölge biraz daha yüksek oy aldığımız bir bölgedir. İnşallah bu dönem daha da yüksek oy alacağız. Çiğli’ye baktığımız zaman da geçtiğimiz dönem yerel seçimlerde ilk defa Çiğli Belediyesi’nde meclis üyeliği kazandık. Ciddi manada insanların bize yönelmesi oldu. Bir önceki genel seçimlerde çok ciddi teveccüh mevcuttu ama bu kasete skandalları neticesinde maalesef ahlaki olmayan bir seçim süreci yaşandı. Bizim dört olan milletvekili sayımız ikiye düştü. Ciddi manada pek ahlaki olmayan bir seçim mücadelesi neticesinde bir sıkıntı yaşadık ama bu dönem görüştüğümüz konuştuğumuz insanlar, ciddi manada MHP’den beklenti içerisine girmiş durumdalar. Biz çok ciddi çalışmalarımızla MHP’nin ideolojisini anlatarak, seçim beyannamesini anlatarak, vatanımıza milletimize hizmet aşkıyla yanıp tutuştuğumuzu anlatarak güzel bir çalışma temposu ile inşallah ben bu dönem en kötü ihtimalle en kötü şartlarla en az dört milletvekilini ikinci bölgeden garanti olduğunu düşünüyorum. Tabii ki biz bunu çalışmalarımız ile beş ve altıda yapabiliriz. Şu an almış olduğumuz izlenim bu yöndedir”  dedi.

“ÇİĞLİ’DE HEDEF 30 BİN OY”

Yıldız, Çiğli’de geçen dönemlerde 7 bin olan oy oranlarını geçtiğimiz yerel seçimlerde 14 bine çıkardıklarının altını çizerek, “Biz bu dönemde Çiğli MHP İlçe teşkilatı olarak, doğru çalışma temposu ile vatandaşlarımıza ulaşarak çok güzel doğru ve iyi çalışmalar neticesinde oyumuzu en az 30 bine çıkartmak istiyoruz. Bu bölgeden çok ciddi adaylarımız var. Ahmet Kenan Tanrıkulu çok iyi çok donanımlı daha önce bakanlık yapmış bir milletvekili adayımızdır. Murat Koç teşkilatın içinden yetişmiş, gerçekten de teşkilatın abiliğini yapmış, değerli bir büyüğümüz değerli bir abimizdir. İzmir’in gerçekten sıkıntılarını çok iyi bilen sanayicisinin de halkın da sıkıntısını çok iyi bilir” şeklinde konuştu.

“İZMİR’DE CİDDİ İSTİHDAM SIKINTISI VAR”

İzmir’de şu anda çok ciddi bir istihdam sıkıntısı olduğunu belirten Yıldız, “İnsanlar İzmir’de iş bulamıyor. Artık insanlar asgari ücretle dahi iş bulamaz duruma gelmiştir. Daha önceleri çok büyük firmalar vardı. İzmir’de asgari ücretin çok üzerinde maaşlar alınıyordu. Piyasa da ekonomi de canlı oluyordu. Şimdi baktığımızda yanlış teşvikler ile yanlış ekonomi politikaları ile belediyenin buna katkı sağlayıp yanlış hizmetler üretmesi neticesinde İzmir’den işadamları gitti. Sanayicilerin buradan gitmesiyle ciddi manada İzmir’de istihdam sıkıntısı yaşandı. Büyük çapta çalışan yerler kalmadı. Bakıyorsunuz 4 yıllık mühendisliği bitirmiş gerçekten kaliteli insanlar artık asgari ücret ile iş arar duruma gelmiştir. Bunları da gördüğümüz zaman ciddi manada üzüntü içerisindeyiz” diye konuştu.

“İNSANLAR BİR OY DEYİP GEÇMEMELİ”

“İnsanlar takım tutar gibi parti tutma alışkanlığından vazgeçmelidir” diyen Yıldız, “İnsanların bir oyun ne kadar önemli olduğunun farkına varması gerekiyor. Bir oy herşeyi değiştirebilir. Demokrasi bunun için vardır. İnsanlar yanlış da olsa yanlışı savunur duruma geldi. Çiğli bundan 15 sene önce çok daha yaşanabilir yerdi. Şimdi evden çıktığım zaman kafamdan koordinat belirliyorum. Nasıl yola ulaşabilirim diye. Belediyecilik neden var? İnsanlara hizmet için var. Çiğli’de 50 yıl sonrasını düşünülerek projeler üretilmedi. İZBAN şu anda bile beklentileri karşılayamıyor. Gediz Üniversitesi ve Katip Çelebi Hastanesi de açılınca bizim Çiğli ne hale gelecek ben merak ediyorum. Şimdi bu kadar sıkıntı yaşıyorsak o zaman ciddi manada sıkıntılar yaşayacağız. Belediye yeteri kadar ileriyi göremiyor. Çiğli’nin gelişmesine ayak uyduramıyor. Belediye Çiğli’nin gelişmesine destek yerine köstek oluyor. Yerelde de genelde de doğruyu bulmak için demokrasi var” dedi.

“ERMENİ SOYKIRIMI YOKTUR”

Yıldız, 4 bakanın, yüce divana gönderilmemesinin kalbinde ve vicdanında yara olarak kaldığını belirterek, “O bakanlar suçludur. O bakanları resmen kaçırdılar. O bakanları niye kaçırıyorsunuz. Madem doğruydu, madem hırsız değildi niye kaçırdınız o zaman. Diğer açıdan Cumhurbaşkanı çıkmış Ermeni soykırımı ile ilgili özür diliyor. Şu an Avrupa Parlamentosu’nun bize bunu dayatmasının başlıca sebeplerinden bir tanesi budur. Başbakan ne söylediğini bilmeden konuşuyor. Sözde Ermeni Soykırımını sen konuşamazsın. Ben de konuşamam. Bunu tarihçiler konuşmalıdır. Tarihçiler bir araya gelip Osmanlı arşivlerine hep birlikte bakılmalıdır. Avrupa Parlamentosu bir tarihçiler ekibi oluştursun. Türkiye bir tarih ekibi oluştursun. Ortak bir sonuç ortaya çıkarılsın. Biz olmadığı ile alakalı eminiz. Çünkü Türkler tarihi boyunca soykırım yapmamıştır. Türkler soykırım yapacak yapıda bir insan olsa Balkanlar’da Türk’ten başka bir ırk olmazdı. Arabistan’da ve Kuzey Afrika’da Türk’ten başka bir ırk olmazdı. Bugüne kadar 600 sene hükmettiğimiz topraklarda soykırımı gidip de Ermenilere mi yaptık? Tam tersini ifade ediyorum ki gerçek manada o dönemde soykırımı Ermeniler yapmıştır. İddiamız budur. Özellikle Erzurum bölgesinde, Kars Bölgesinde o bölgelerde ciddi Türk mezarları vardır” diye konuştu.

“GENÇLERİMİZ OKUMALI”

Yıldız, bütün gençlere daha önce Ülkü Ocakları Başkanlığı yapmış bir kişi olarak da “şu an yetişen bütün gençlere okumalarını tavsiye ediyoruz” diyerek, “Gençlerimize okuyarak devlete hizmet etmeleri gerektiğini söylüyoruz. Ama maalesef bugün İzmir’de Ege Üniversitesi’nde Fırat Çakıroğlu kardeşimiz okumak için okula giden bölüm birincisi kardeşimiz, karşısındaki kişi ise 7 senedir aynı okulda ve 59 ayrı suçtan terör eyleminde poliste kaydı bulunan birisiydi. Maalesef bizim kardeşlerimiz, bizim gençlerimiz okullara giremiyor. Bizim gençlerimizden hiçbir tanesi okula gidemiyor. Buna Rektörlük, Dekanlık, Emniyet ve Hocalar da göz yumuyor. Devlet neden var? Kardeşimiz bölüm birincisiydi. Oraya kavga etmeye gitmiş birisi değildi. Okulunu bitirmiş formasyon derslerine giden, öğretim görevlisi akademisyen olma niyetinde olan bir kardeşimizdi. Bunda hükümetin, rektörün, dekanın, polisin hepsinin elinde onun kanı vardır. O bizim gözümüzde şehittir” görüş belirtti.

“TEK BAŞINA İKTİDAR OLACAĞIZ”

1999 yılında oluşan heyecandan çok daha farklı bir heyecanın oluştuğunu belirten Yıldız, “İnsanlar MHP’den bir beklenti içerisine girmişlerdir. Bayrak mitingi, İzmir’in MHP’ye teveccühünün göstergesiydi. Oraya bu güne kadar hiçbir siyasi partinin toplayamadığı bir kalabalığı biz topladık. İzmir bizden beklenti içerisine girdi. Biz de MHP teşkilatları olarak bunun farkındayız. İzmir’le MHP bu dönem kucaklaşacaktır. Belki de insanlar şunun farkında değil ama anketler çıkıyor. Bir sürü şeyler çıkıyor. Biz halkın içinde konuşuyoruz. Halkın nabzını tutuyoruz. Ben anketleri çok da dikkate almıyorum. Hiç kimsenin beklemediği bir patlama yaşayacağız. Tek başına iktidar olacağız. Bunun alması içinde İzmir’de en az 10 milletvekili çıkartmak düşüncesindeyiz” dedi.

“ÇİĞLİ’DE OLANLARIN TAKİPÇİSİYİZ”

Yıldız, Çiğli Belediyesi’nde yaşananlar ile ilgili takipte olduklarını müfettişlerin gelmesini beklediklerinin altını çizerek, “Eğer orada Çiğli halkının, vatandaşının bir lirası bile birilerine peşkeş çekildi ise burada en çok bağıracak kişi biziz. Ama dediğim gibi şimdi sürece bakıyoruz. İnşallah öyle bir durum yoktur. Şu anda çıkıp bağırıp çağırıp şov yapmak taraftarı değiliz. İnsanları da yanlış yönlendirme taraftarı değiliz. Türkiye gerçekten çok gerilmiş bir durumdadır. O kadar çok gerildi ki Türkiye, biz de gerçekten gergin bir siyaset yapmadan işimizi yapıyoruz. Bizim için önce ülkemiz ve milletimiz geliyor. Bu mantığı güderek siyaset yapıyoruz” diye konuştu.