Cumhur, Başkanı’nı seçti

Resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu

Haber Giriş Tarihi: 07.07.46579 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.46579 16:03
ilksesgazetesi.com

Türkiye 12’nci cumhurbaşkanını seçmek için dün sandıklara gitti. 3 adayın yarıştığı ve sabah 08:00 ile 17:00 arasında yapılan oylamada resmi olmayan sonuçlara göre; sandıktan yüzde 52,3 oy oranı ile ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çıktı. Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 38,6, Selahattin Demirtaş ise yüzde 9,1 oy aldı.

 “DUALARINIZI BEKLİYORUM”

Halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı olan Erdoğan, İstanbul Eyüp Sultan Camii’nde sükür namazı kıldıktan sonra Haliç Kongre Merkezi’nde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “21.30 - 22.00 gibi Ankara’da konuşacağım. Süratle havaalanına geçip Ankara’ya gitmemiz lazım. Ankara’ya gidene kadar zaten temennimiz o ki yüzde yüz sandıklar açılmış olsun ve neticeyi buna göre inşallah almış olalım. Şu an maçın daha uzatma dakikalarını oynuyoruz. İnşallah hakem son düdüğü tabii ki YSK kararı ile açıklayacak ama tribünler de bir şeyin kararını verir” dedi.

Milletin sandıkta iradesini ortaya koyduğunu söyleyen Erdoğan, “Şu anda yüzde 97 oranında sandıkların neticesini almış vaziyetteyiz. Yüzde yüz olarak neticeyi aldığımız anda milletimiz ile genel merkezimizin balkonundan seslenerek kucaklaşacağız. Dualarınızı bekliyorum” diye konuştu.

Vatandaşlardan helallik isteyen Erdoğan, “Bizde bu can bu tende oldukça milletimize hizmete devam edeceğiz, çözüm sürecini ülkemizde egemen kılmak için gayretle koşturacağız” şeklinde konuştu. (İHA/İSTANBUL)