Vekil Sındır’dan net mesajlar: “Derman olmaya geliyoruz”

Birinci Sayfa programına konuk olan CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 14 Mayıs’ta yapılacağı söylenen seçimi gündemine aldı: “Tepeden tırnağa tüm kadrolarımızla iktidara hazırız.”

Haber Giriş Tarihi: 08.11.55042 05:40
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.55042 05:40
ilksesgazetesi.com

AYLİN TOPALOĞLU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Sultan Gümüş Kaya İle Birinci Sayfa programına konuk oldu. 14 Mayıs’ta yapılacağı söylenen seçimi gündemine alan Vekil Sındır, CHP örgütlerinin yarın seçim olacakmış gibi çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Öte yandan, mecliste de sürekli dile getirdiği tarım sektöründe yaşanan krize de dikkat çeken Sındır, “Bugün tarımda plansızlığın ağır bedelini maalesef hem üretici hem tüketici ödüyor… İlk genel seçimlerde iktidar olacak; üreticimiz hakkına, tüketicimiz daha ucuz, sağlıklı ve yeterli gıdaya ulaşmasını sağlayacağız. Bu boynumuzun borcu” dedi.

BİRLİKTE ÜRETECEĞİZ

İktidarlarında sanayicinin de, esnafın da, çiftçinin de, tüm toplum kesimlerinin de yüzünün güleceğini söyleyen Sındır, “İktidarın vurdumduymaz politikaları altında ezilen esnafın, yanlış tarım politikaları nedeniyle beli bükülen çiftçinin, hayat pahalılığıyla mücadele eden vatandaşın, kıskaca alınan sanayicinin durumuna derman olmaya geliyoruz. Bugün, yaşanan sıkıntıları muhataplarından dinliyoruz. İktidar olduğumuzda da yaşanan sıkıntılara çözümü çiftçimizle, esnafımızla, sanayicimizle, emekçimizle birlikte üreteceğiz” ifadelerini kullandı.

İKTİDARA HAZIRIZ

CHP örgütlerinin, yöneticilerinin yarın seçim olacakmış gibi çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Sındır, “Parti olarak toplumun tüm kesimlerine iniyor, vatandaşlarımızın sorunlarına, taleplerine çözüm odaklı yaklaşıyor, sokağa nüfuz ederek, vatandaşlarımızın nabzını tutuyoruz. Zifiri karanlıktan beslenen ve korku iklimi yaratmak için fırsat kollayanlara da asla izin vermiyoruz. Vatandaşlarımız gittiğimiz her köyde, her ilçede, her ilde bizi mutlulukla karşılıyor. Çünkü 100 yıldır CHP var. CHP umudun adıdır. Yurttaşlarımız onları asla yalnız bırakmayacağımızı biliyor. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde tepeden tırnağa tüm kadrolarımızla iktidara hazırız” dedi.

BOYNUMUZUN BORCU

“Bugün tarımda plansızlığın ağır bedelini maalesef hem üretici hem tüketici ödüyor” bilgisini paylaşan Sındır, “Tarımsal üretimde yeterli ve doğru politikalarla üretim yapmaz, üretimde devamlılığı sağlayacak desteklemeleri yerine getirmez, çiftçilerimizin uygulayacağı ilaç ve kimyasal gübreyi denetim altına almaz ve güvenli gıdayı teşvik edici politikaları hayata geçirmezseniz; üreticilerimizin emeğinin karşılığını alacağı, tüketicilerimizin sağlıklı, güvenli ve ucuz gıdaya ulaşabileceği bir ortamı yaratamazsınız. Maalesef bugün meralarımız amaç dışı endüstri kuruluşlarına, sanayi bölgelerine, madencilik faaliyetlerine, enerji üretim tesislerine feda edildi. Bu durum vatandaşlarımızın daha sağlıklı hayvansal gıdaya erişim önündeki en büyük engellerin başında geldi. Eğer bugün ticarileştirilen ithal, hibrid, kısır, niteliksiz tohumların kullanımını teşvik eder, yerel ve ata tohum çeşitlerimizin yaygınlaştırılmasını ve kullanımını engellerseniz Anadolu halkını sağlıklı gıdayla buluşturamazsınız. İlk genel seçimlerde iktidar olacak; üreticimiz hakkına, tüketicimiz daha ucuz, sağlıklı ve yeterli gıdaya ulaşmasını sağlayacağız. Bu boynumuzun borcu” diye konuştu.