Güzelbahçe’de gerginlik artıyor

AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Vasfi Çakıroğlu, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam’ın 23 Nisan törenlerinde yaptığı konuşma nedeniyle hakkında yasal işlem başlatacağını duyurdu

Haber Giriş Tarihi: 16.08.49284 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.49284 09:43
ilksesgazetesi.com

E. ÇAĞLA GENİŞ

AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Vasfi Çakıroğlu ile CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam arasında yaşanan gerginlik yükselmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam'ın, AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanlığı'nın TOKİ ve İŞKUR bürosu gibi kullanıldığını öne sürerek, “Güzelbahçelileri bu yalanlarınızla kandıramazsınız, aldatamazsınız” iddialarına AK Parti İlçe Başkanı Vasfi Çakıroğlu'ndan çok sert yanıt gelmişti. İki ismin arası bu kez CHP’li Çam’ın 23 Nisan kutlamalarında yaptığı konuşma nedeniyle gerildi. Çakıroğlu, Çam'ın törende yaptığı konuşma nedeniyle yasal işlem başlatacağını duyurdu.

“KARAR YOK HÜKMÜNDE”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Güzelbahçe'de CHP ve sivil toplum örgütleri Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. CHP İlçe Başkanı Kazım Çam, konuşmasında “Egemenliğin milletten alınmasına, demokrasinin yok edilip tek adam rejimi getirilmek istenmesine iki kişiden biri karşı çıktı” dedi. Çam konuşmasında, YSK'nın mühürsüz oy pusulalarını geçerli kılması üzerinden başlayan tartışmalara değinerek, “YSK'nın kararı yok hükmündedir” diye konuştu.

“YASAL İŞLEM BAŞLATACAĞIM”

AK Parti İlçe Başkanı Çakıroğlu, Çam’ın 23 Nisan törenlerinde yaptığı konuşmanın ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Çakıroğlu, “CHP İlçe Başkanı Sayın Kazım Çam'ı bugün 23 Nisan kutlamalarında izinsiz basın açıklamasında referandum sonucunu tanımadığı, hükümeti ve Cumhurbaşkanını küçük düşürücü talihsiz açıklaması nedeni ile kınıyorum ayrıca yasal hukuki işlemleri başlatacağımı ve bundan sonraki açıklamalarında daha dikkatli, temkinli, yapıcı olmasını temenni ediyorum. Demokrasi hükümete, yasalara, Cumhurbaşkanına hakaret etme hakkı ve yetkisi vermez” ifadelerini kullandı.