Genç tarihçiler Urla kampında

Kısa bir süre önce kurulan “Genç Tarihçiler Platformu” ilk kampını Urla’da yapmaya hazırlanıyor. 18 farklı üniversitenin tarih bölümünde okuyan öğrenciler, bir araya gelip kamp düzenleyecek

Haber Giriş Tarihi: 17.08.49670 00:06
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.49670 00:06
ilksesgazetesi.com

SULTAN GÜMÜŞ / ÖZEL HABER

Ülkemizin dört bir yanındaki 18 farklı üniversitenin tarih bölümünde okuyan, doktora/ yüksek lisans ve lisans öğrencileri “Genç Tarihçiler” adıyla kurdukları platformda bir araya gelmişti. Platformun ilk etkinliği olan “Genç Tarihçiler Kampı” bugün Urla’da başlayacak.

Tarih okuyan, tarih bilimine ilgi duyan gençlerin katılacağı kampa Araştırmacı – Yazar Metin Aydoğan, Doç.Dr. Serkan Acar, Yrd.Doç.Dr. Emin Elmacı gibi tarihçiler de konuşmacı olarak katılacak.

FARKLI 18 ÜNİVERSİTE

Kampta; çeşitli konularda söyleşiler, kitap tartışmaları, atölyeler, oyunlar, turnuvalar ve Urla gezisi gibi etkinlikler olacak. Kampı organize eden gençlerin hedeflerinden biri de önümüzdeki senelerde kampa geleneksel bir boyut kazandırarak her sene Urla’da “genç tarihçileri” buluşturmak.

Geçtiğimiz ay Ege Üniversitesi Tarih Bölümü Öğrencisi Ahmet Ayçiçek'in girişimiyle, ülkemizin dört bir yanındaki 18 farklı üniversitenin tarih bölümündeki okuyan doktora/ yüksek lisans ve lisans öğrencileri Genç Tarihçiler adıyla kurdukları platformda bir araya gelmişti.

Platformun ilk etkinliği ise Urla’da gerçekleşecek kamp olacak. Araştırmacı - Yazar Metin Aydoğan, Doç.Dr. Serkan Acar, Yrd.Doç.Dr. Emin Elmacı gibi tarihçilerin konuşmacı olarak katılacağı kampta çeşitli konularda söyleşiler, kitap tartışmaları, atölyeler, oyunlar ve Urla gezisi gibi etkinlikler olacak.

BİRLEŞMEYE İHTİYACIMIZ VAR

Gazetemize konuşan Genç Tarihçiler Platformu Kurucu Başkanı Ahmet Ayçiçek, platformun kuruluş amacının farklı üniversitelerin tarih bölümünde okuyan ve akademik hedefleri bulunan gençleri platform etrafında bir araya getirerek kamp, dergi, seminer gibi çalışmalar gerçekleştirmek olduğunu belirterek aynı zaman da abi/abla - kardeş zinciri oluşturarak alttan gelecek olan gençlere yardımcı olmak olduğunu açıkladı. Tüm siyasi partilerden bağımsız bir yapı kurduklarını belirten Ayçiçek, "Tarih bilimi, siyasetçilerin elinde oyuncak olamaz. Olmamalıdır. Bilim, nesnellik gerektirir. Biz bu hususa bilhassa dikkat ediyoruz. Grup içerisinde farklı siyasi düşünceden, farklı din ve inançlardan arkadaşlarımız var. Biz bu farklılığı grubumuzda ve çalışmalarımızda güncel siyasete girmeyerek, farklılıklarımıza hoşgörüyle bakarak aşıyoruz. Aramıza salt gerici ve bölücü insanların girmemesine özen gösteriyoruz. Zaten bu zihin yapısına sahip insanların amacı da bilim üretmek olmuyor. Biz aynı zaman da herkese farklı düşüncelerin bir arada uyum içerisinde çalışmalar yapabileceğini bizzat pratik de uygulayarak gösteriyoruz. Ülkemizin ayrışmaya değil birleşmeye ihtiyacı var. Bizler de Atatürk, bayrak ve bilim gibi vatanımızın ortak paydaları olan konular üzerinden birleştik. Ülkemizi, devletimizin kurucusu Atatürk'ün de işaret ettiği gibi muasır milletler seviyesine çıkarmak için çabalayacağız” dedi.